Društvo

Mali raj na zemlji: Britanci uvrstili crnogorsku plažu na spisak najljepših na svijetu

Sama plaža nalazi se na svega 12 kilometara je od Budve, a blizu nje su i Kotor, Tivat, Petrovac, Bar, Sutomore, pa je možete posjetiti gdje god da ste odsjeli, ukoliko ste u Crnu Goru došli kolima

Foto: Dan

Prestižni britanski magazin “Gardijan” sastavio je lisu 40 najljepših plaža za 2022. godinu, a među njima je i jedna u Crnoj Gori, koja je mala, nalazi se u skrovitoj uvali, i dugačka je oko 250 metara, sa prozirnom vodom i sitnim, bijelim šljunkom, a zaleđe je obraslo maslinama i makijama.

Riječ je o plaži Drobni pijesak, koja iako je krasi rajski predio, ipak nije popularna kao što je slučaj sa Pločama, Trstenom, Oblatnom ili Jazom, pa ćete na njoj rijetko zateći gužvu, osim u samom jeku sezone.

– Crnogorska budvanska rivijera je jedan od najvećih dragulja u zemlji. Plažu Drobni pijesak, malo dalje na jugu, karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor crnogorskih jela sa roštilja – piše u “Gardijanu”.

Sama plaža nalazi se na svega 12 kilometara je od Budve, a blizu nje su i Kotor, Tivat, Petrovac, Bar, Sutomore, pa je možete posjetiti gdje god da ste odsjeli, ukoliko ste u Crnu Goru došli kolima.

Na samoj plaži postoji veoma lep bar, a dostupan je i plažni mobilijar, no tu je i dio na koji jednostavno možete ostaviti peškir. Ovo je zaista plaža kojoj treba dati šansu – izgleda veoma egzotično, a pruža mir i intimnost, te obiluje prelijepim kadrovima za fotografisanje.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad