Portal ODBRANA

Svetinje

„Loši đaci“: Pozivaju se na mitropolita Amfilohija a veličaju Kosovo* i NATO

Crna Gora je prije četiri godine postala članica NATO saveza. Bez referenduma, protiv volje većine građana, Crna Gora se našla u Alijansi koja je u proljeće 1999. godine ubijala našu djecu i rušila našu zemlju. Nekoliko godina kasnije, u našoj zemlji vlast je promijenjena, a u tom istorijskom događaju 30. avgusta 2020. godine dominantno je učestvovao srpski narod, odnosno oni koji su bili najoštriji protivnici članstva u ovoj organizaciji.

Kada se u ulozi onih koji podržavaju NATO i priznanje Kosova nađe Milo Đukanović to i nije neko iznenađenje, jer on decenijama važi za slugu Zapada, koji je i te 1999. godine, baš tokom agresije na SRJ, odlazio na noge onima koji su rušili i ubijali njegovu zemlju.

Iznenađenje su ipak pojedini politički subjekti koji su zahvaljujući veličanstvenim litijama i građanima koji su svojom izbornom voljom pokazali da su i protivnici NATO pakta, poput bivšeg premijera Zdravka Krivokapića koji je ostao poznat po „svesrdnoj podršci članstvu u NATO pakt“, kao i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić koji je dok je bio na funkciji predsjednika Skupštine Crne Gore iz više navrata ukazivao na značaju članstva Crne Gore u NATO-u.

Šokantno je da oni, koji se i dan danas pozivaju na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija beskrupulozno gaze preko njegovih stavova i mišljenja a konstantno sebi za pravo daju pominjanje njega samog.

Mitropolit Amfilohije o NATO paktu: To je nastavak nacifašizma

Blaženopočivši mitropolit Amfilohije, možda je i najpreciznije opisivao ulogu i karakter NATO saveza, a ta njegova riječ neka osvijesti one koji su odlučili da služe Alijansi i tako brukaju i pretke i narod koji ih je glasao.

,,Stradanje hrišćana nastavlja na Kosovu i Metohiji. Nije li srušeno sto pedeset hramova na Kosovu i Metohiji, nije li pobijeno nekoliko hiljada…Ni danas se nekima ne zna ni groba ni mramora. Pobijeni su od strane natopaktovaca, naslednika Hitlera i Musolinija. Šta je NATO pakt do naslednik nacifašizma iz Drugog svjetskog rata“, govorio je mitropolit Amfilohije.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad