Srbija

Lepe vijesti stižu iz Prištine: nećete vjerovati šta se dogodilo

Slavica Jeremić, Marijina majka, nije krila oduševljenje što je stan nakon više od 20 godina vraćen u ruke pravog vlasnika

Foto: Espreso

Sa suzama u očima Marija Novaković otvorila je vrata i poljubila prag svog stana u Prištini u koji je ušla nakon 20 godina progonstva.

Marija je prethodno preuzela ključ stana od Agencija za upoređivanje i verifikaciju imovine i u pratinji majke Slavice i predsednice Udruženja “Avenija” Gordane Đorić, ušla u stan.

– Moj život je ovde, ja sam rođena u mom stanu, udala se, rodila dvoje dece, međutim, ja iako sam ušla u stan, još 16 kvadrata koje imam, gde su moji držali video klub, u kome sam ja radila kao devojka, to mi nije oslobođeno. I dalje ću da se borim i neću da posustanem – kazala je Marija.

Ona se zahvalila Kancelariji za KiM, Ministarstvu za zajednice i povratak, kao i Udruženju žena “Avenija” i medijima.https://www.youtube.com/embed/lphqXozqVhc

Predsednica Udruženja žena “Avenija” Gordana Đorić podsetila je da proces povratka stana traje od jula meseca, a da je zahtev predat u septembru. Međutim odluka o vraćanju uzuprirane imovine nije sprovedena do kraja.

– Prekjuče smo bili u Ministarstvu za povratak kod Gorana Rakića koji je dao obećanje da Marija ne brine da će da joj obezbedi siguran i održivi povratak, da će biti vraćena na svoj posao kao i da će joj urediti stan, što nam je veliko olakšanje. Ipak razočarana sam, jer kada sam tražila da joj oslobode stan, tražila sam da joj oslodobe i 16 kvadrata pomoćne prostorije, a po rešenju koje Marija ima ukupna površina stana je 58 kvadrata – kazala je Đorić.

Ipak, kako kaže Đorić će sutra podneti žalbu Agenciji za imovinu jer su delimično izvršili odluku suda. – Malo smo razočarani jer ne znamo šta možemo da očekujemo sutra, predstoji nam borba za ono što pripada Mariji – poručila je Đorić.https://www.youtube.com/embed/bcAaODh8Dug

Slavica Jeremić, Marijina majka, nije krila oduševljenje što je stan nakon više od 20 godina vraćen u ruke pravog vlasnika.

– Bez reči sam, ali svakako zahvalna. Nisam očekivala da će to tako da bude propraćeno. Milo mi je što je moja Marija ostvarila jedan korak napred, a nadam se da će i dobiti posao da bi mogla ovde da živi – kazala je Slavica.

Marija napominje da bi volela da joj se pridruže i deca tokom useljenja koje će biti kada bude oslobođeno još 16 kvadrata, i kada završi uređenje.

– Želim da sve sredim i da mi se omogući normalan život”, dodala je Marija. Marija se nada da će uskoro da bude vraćena i na svoje staro radno mesto u vrtiću gde je radila do 1999. godine, a očekuje da će je komšije Albanci primiti i prihvatiti.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad