Politika

Lekić: Licemjerno je ZBCG odbacivati kao sumnjivi element u sastavu nove Vlade

Lider Demosa Miodrag Lekić kazao je večeras u emisiji Klub A plus da pregovori oko Vlade nikako ne napreduju i da nije siguran kako će mandatar i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić “ispilotirati” postojeću političku situaciju.

“Licemjerno je jako odbacivati koaliciju “Za budućnost Crne Gore” kao neki sumnjiivi element. Još nije argumentovao o čemu se radi, ne znam zašto ih držati na distanci. Igraju se neke igre očigledno, čiju pozadinu treba saznati”, poručio je Lekić.

Lekić je naveo da sastavljanje Vlade nije jelovnik, pa da se pogleda sve što se nudi.

“Mora postojati pluralizam. Sad slijedi zatišje, a velika je odgovornost na djelu i veliki ulog. Evo već desetak dana se ne dešava ništa”, poručio je Lekić.

Govoreći o stranim ambasadama u Crnoj Gori i njihovim uticajima tokom aktuelne političke situacije, Lekić je kazao da je Crna Gora jako pala u svom dostojanstvu.

“Američka ambasada ne može sastavljati Vladu”, kazao je on.

Na novinarsko pitanje da li osjeća odgovornost što se posljednje tri godine nije urađeno više na polju kontinuiteta nepočinstava bivšeg režima, Lekić je odgovorio potvrdno.

“Ja sam jedan od rijetkih koji je saopštavao da se osjeća odgovornim. To me je jako optrerećivalo. Kao građanin i kao neko ko učestvuje u javnom životu smatram da ovi koji vuku konce će morati da se zamisle kad-tad”, dodao je Lekić.

Prema njegovim riječima, brojni građani Crne Gore su razočarani učinkom nove vlasti.

“Ili će se vlast konstituisati na pravi način, ili će omogućiti restauraciju snaga koje su nanijele mnogo toga lošeg ovoj zemlji”, zaključio je Lekić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad