Crna Gora

Lekić: Kontaktirali smo hraniteljsku porodicu iz Pljevalja i ponudili im svaku vrstu pomoći

Rudnik uglja pomoći će porodici iz Pljevalja koja se ovih dana bori da u svom domu zadrži dvoje mališana – brata i sestru koji su, nakon što ih je majka ostavila poslije porođaja smješteni u hraniteljsku porodicu.

Lekic
Foto: Borba

Izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić kazao je da su kontaktirali hraniteljsku porodicu i ponudili im svaku vrstu pomoći.

“To je naša obaveza kao društveno-odgovorne kompanije, koja je izlazila u susret našim sugrađanima, ali i svojevrsna ljudska obaveza svih nas. Кoristim ovu priliku da vas informišem da ćemo u najskorije vrijeme ugostiti porodicu  u prostorijama naše kompanije i, vjerujem, pronaći adekvatno rješenje za njihovu nezavidnu materijalnu situaciju”, naveo je Lekić u saopštenju.

Porodica iz Pljevalja ranije je usvojila dječaka iz Berana koji sad ima tri i po godine nakon što je kod njih boravio u hraniteljskoj porodici, a 6. decembra podnijeli su zahtjev za usvajanje njegove godinu i četiri mjeseca mlađe sestre, o kojoj takođe brinu od njenog rođenja.

Centar za socijalni rad iz Berana namjeravao je da razdvoji brata i sestru, koju je trebala da usvoji neka druga porodica, ali je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja zaustavilo taj postupak.

“Slučaj hraniteljske porodice, koja danima vodi borbu za pravdu i sreću usvojene djece, nikoga od nas nije ostavio ravnodušnim. Današnji masovni protest podrške građana Pljevalja još jedan je dokaz tradicionalne pljevaljske solidarnosti i plemenitosti. Pljevljaci su uvijek bili ljudi velikog srca i probuđene savjesti. Uslovljavati porodičnu sreću njenim materijalnim statusom je besmisleno”, rekao je Lekić.

Više stotina građana Pljevalja okupilo se jutros ispred zgrade Centra za socijalni rad u Pljevljima tražeći od nadležnih da ne razdvajaju brata i sestru.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad