Republika Srpska

Lekari idu u Hag da pregledaju Mladića: Predvodi ih direktor UKC Srpske

Foto: Mondo

Vodim veoma stručan tim doktora, profesora, forenzičara, kardiologa i načelnika neurologije da utvrdimo da li su urađeni svi nalazi koji su bili potrebni i da li general prima adekvatnu terapiju, rekao je dr Vlado Đajić

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić kao neurolog predvodiće tim lekara koji će pregledati generala Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu.

“Vodim veoma stručan tim doktora, profesora, forenzičara, kardiologa i načelnika neurologije da utvrdimo da li su urađeni svi nalazi koji su bili potrebni i da li general prima adekvatnu terapiju”, rekao je Đajić.

On je istakao da je cilj posete tima lekara UKC-a da vide da li ima propusta i da li mogu doprineti unapređenju zdravstvenog stanja generala Mladića, kao i da vide da li eventualno postoje pretpostavke da se leči na nekom drugom mestu.

Dodao je da žele da utvrde tačno stanje u kojem se general Mladić nalazi i da predlože terapiju.

Đajić je podsetio da lekari UKC-a već imaju iskustva kada je reč o posetama i pregledima haških optuženika, poput Stojana Župljanina i Miće Stanišića.

On je rekao da će troškove smeštaja i prevoza sami platiti.

“General to zaslužuje. Zaslužuje podršku i poštovanje čitavog naroda Republike Srpske, a i našeg zdravstvenog sistema”, rekao je Đajić.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je danas da je važno da lekari UKC-a u Hagu pregledaju generala Mladića kako bi utvrdili njegovo pravo zdravstveno stanje i odredili pravovremeno lečenje.

“Imajući u vidu sva dosadašnja iskustva, a imamo veliku sumnju u poštene i časne namere lekara u Haškom tribunalu, ovom posetom saznaćemo pravo zdravstveno stanje generala Mladića i bićemo sigurni u način lečenja koji oni odrede generalu”, rekao je Egić, prenela je RTRS.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad