Srbija

Kurtijev teror se nastavlja: Privedeni radnici pošte u Goraždevcu

Foto: Borba

Teror Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji nastavljen je i danas privođenjem radnika „Pošte“ u Goraždevcu, najjužnijoj većinski srpskoj opštini u pokrajini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako je navedeno, vozača V. M. i njegovog pratioca V. P. privela je Kurtijeva policije, a potom je i od upravnice „Pošte“ u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu.

Kancelarija navodi da je akcija Kurtijeve policije sprovedena kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima.

„Kurtijevi drumski razbojnici u policijskim uniformama satima su u Peći ispitivali privedene radnike pošte i očigledno je da je u Prištini doneta odluka da se Srbima do kraja ukinu sva ljudska prava“, naglašava se u saopštenju. Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi da u realnom vremenu informiše relevantne međunarodne činioce o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija na Kosovu i Metohiji i očekuje hitnu i oštru reakciju kako bi se zaustavio pokušaj progona srpskog stanovništva iz pokrajine.

Kancelarija je pozvala sve naše građane na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije i da izdrže, jer će Srbija pronaći način da im omogući isplatu plata, penzija i socijalnih davanja. Zločinačkom delovanju Aljbina Kurtija, koji na ovaj način ne demonstrira silu, već nervozu i strah zbog popuštanja međunarodne podrške njegovom režimu, staće se na put, a njegova strahovlada se neumitno bliži kraju, navedeno je u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad