Politika

“Kurti nam je naneo štetu. Jedno obećao, drugo radio”

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku izjavio je da je Pokret Samoopredeljenje izgubio političku doslednost .

Aljbin Kurti

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku izjavio je da je Pokret Samoopredeljenje izgubio političku doslednost .

On smatra da je ta politička frakcija duboko razočarala građane, tvrdeći da je dokaz tome rezultat posle prvog kruga lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

Abdidžiku smatra da je premijer tzv. Kosova i lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti malo od obećanog realizovao.

“Samoopredeljenje je na gubitku, jer je Aljbin Kurti jedno obećavao, a drugo radio. Tako su i razočarali građane. Kurti je naneo nepopravljivu štetu Kosovu, jer nije ništa uradio da dođe do liberalizacije viza. Obećao je i sniženje cena na Kosovu, a došlo je do poskupljenja. Što se tiče Vjose Osmani, ona samo igra ulogu predsednika”, smatra Abdidžiku.

Lider DSK je naglasio da su Kosovu neophodne hitne reforme, navod Ljajmi, a prenosi Kosovo onlajn.

“Potrebna nam je reforma pravosuđa, ali ne kao u Albaniji, jer se ne uklapa u naš sistem. Na Kosovu pravosudni sistem ne funcioniše kako treba, a pravda mora ovde da funkcioniše. Greška Samoopredeljenja je i što je energetski sektor tretiran samo sa ekonomskog aspekta, a nije sagledan ‘nacionalni i strateški’ interes”, rekao je Abdidžiku.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad