Crna Gora

Krivokapić oteo DF-u još jednu funkciju: Na čelo Zavoda za metrologiju postavili kadar DPS-a

Vlada Zdravka Krivokapića ne prestaje da nas iznenađuje sa postavljanjem kadrova bivšeg režima na čelne pozicije.

Foto: N1

Na čelo Zavoda za metrologiju postavljena je Gordana Bajić, koja je 13 godina, pod vlašću Demokratske partije socijalista radila na ovom mjestu.

Dobro znamo da niko nije mogao dobiti zaposlenje pod vlašću DPS-a osim njihovih kadrova koji su od države napravili svoju partijsku prćiju. Građani koji su bili željni pravde i pravednog vođenja države su očekivali da će se nakon 30. avgusta upravo ta pravda zakucati i na njihova vrata i da će konačno oni koji su stručni i koji su se školovali za određeni sektor, dobiti zaposlenje. Ipak desilo se potpuno suprotno. Kadrovi DPS-a bivaju povlašćeni od strane Vlade eksperata, dok upravo građani koji su se borili za slobodu bivaju zaboravljeni od strane Zdravka Krivokapića i njegove klike.

Da stvar bude još apsurdnija, čelna pozicija Zavoda za metrologiju je po nezvaničnim informacijama BORBE pripalo Demokratskom frontu.

Ovo predstavlja samo još jednu poziciju koju Vlada Zdravka Krivokapića, konkretnije, ministar Jakov Milatović oduzima Demokratskom frontu a na tu poziciju postavlja kadar DPS-a.

Evidentno je da Zdravko Krivokapić pokušava da prikupi što je više moguće kadrova bivše vlasti da budu budući funkcioneri njegove Demohrišćanske stranke dok stvarne pobjednike izbora ostavlja na margini i bez ikakve šanse da nešto promijene u državi.

Smjenjuje kadrove DF-a, zapošljava provjereni kadar DPS-a

Podsjećanja radi, Vlada Zdravka Krivokapića je nedavno smijenila Jelenu Kljajević sa mjesta direktorice Nacionalnih parkova. Kljajevićeva je kadar DNP-a, a na njeno mjesto je postavljen profesor fizičkog vaspitanja sa kojim Zdravko Krivokapić čak ima i rodbinsku vezu. Toliko o nepotizmu.

Da stvar bude još gora, svim izbornim pobjednicima su oduzeta ovakva čelna mjesta. Naročito DF-u i Demokratama. Podsjećamo da je Zdravko Krivokapić već eliminisao sve “nepodobne” kadrove iz Monteputa, gdje je postavio u bord direktora kuma svog sina Stefana Mitrovića, kome je ovo prvi radni zadatak u životu, Uprave za šume, gdje “vedri i oblači” Prava Crna Gora Marka i Žane Praščević Milačić koji predstavljaju jedinu parlamentarnu partiju, koja broji samo jednog poslanika, tj. Marka, koji i dalje zdušno podržava ovu Vladu. Takođe se i Barska plovidba našla na listi za odstrijel i zapošljava podobne kadrove koji će stati uz Zdravka Krivokapića kada to bude trebalo.

I dok kadrovi Zdravka Krivokapića vedre i oblače u državnim preduzećima, istinski eksperti koji mogu ovu državu da izvuku iz dužničkog ropstva, kriminala i korupcije, sjede kući i na njih se niko ne osvrće nakon izborne pobjede.

Demohrišćanska stranka u najavi preko Evrope sad

Evidentno je da ovim potezima premijer pokušava da kadrovski ojača svoju buduću Demohrišćansku stranku u osnivanju. Ovo je, priznajemo, jedan jako interesantan model za kreiranje partije. Pobijediti na izborima dok te neki drugi ljudi podržavaju, nakon toga izdati te ljude, zaposliti svoje “apolitične” u državnu administraciju i upravu, i formirati stranku koja će funkcionisati istovjetno kao DPS, gdje će sav kadar državne uprave dolaziti iz stranke koja uopšte nije ni izašla na izbore. Tzv. nestranačka stranka.

Krivokapić na svoju listu za odstrijel takođe stavlja sve one koji ne žele da se povinuju njegovoj želji, čime iz dana u dan poprima elemente prosječnog autokrate.

Koristeći predizborni pamflet “Evropa sad” koji je portal BORBA izobličio i podcrtao kakvu ekonomsku katastrofu on donosi, evidentno je da su u ovom trenutku prisutni elementi političke korupcije i prevare građana Crne Gore.

Dok stvarni eksperti (koliko god ta riječ bila izbanalizovana) sjede kući, mi imamo priliku samo da sjedimo i da gledamo ovu predstavu koju nam priređuje Zdravko Krivokapić sa svojim najbližim saradnicima.

Do kad, vidjećemo.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad