Politika

Krivokapić nakon sastanka sa čelnikom Venecijanske komisije: Vlada ima kapacitet da iznese proces promjena radi punopravnog članstva u EU!

U okviru zvanične posjete Savjetu Evrope predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić sastao se sa predsjednikom Venecijanske komisije Đanijem Bukikiom, sa kojim je razgovarao o unapređenju zakonskog okvira i značaju saradnje sa Venecijanskom komisijom na tom planu.

Foto: Kurir

-Jedan od ključnih zadataka nove Vlade je da pravni okvir uskladi sa pravnom tekovinom Evropske unije jer je to put do dostizanja vrijednosti i standarda razvijene Evrope, a konsekventno i put do punopravnog članstva u EU. Na tom planu izuzetno cijenimo podršku Venecijanske komisije i posebno Vaš lični doprinos snaženju naše ukupne saradnje- kazao je Krivokapić.

Premijer Krivokapić je istakao da Crna Gora, nakon prve demokratske smjene vlasti, prolazi kroz izazovan period demokratskog sazrijevanja, te da Vlada kao nosilac izvršne vlasti, ima kapacitet i odlučnost da iznese proces promjena koje vode punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

-To je, između ostalog, ono što naši građani od nas očekuju-dodao je premijer.

Bukikio je istakao važnost nezavisnosti pravosuđa i tužilaštva, uključujući Agenciju za sprječavanje korupcije, naglasivši da Venecijanska komisija ostaje otvorena da pomogne Crnoj Gori svojim savjetima i preporukama, u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

On je takođe istakao značaj reforme izbornog zakonodavstva, te da i na tom polju Crna Gora može računati na pomoć Komisije.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad