Vijesti

Krivokapić misli da narod ne pamti: Prvo je prevario Patrijarha Porfirija, pa sada na njega prebacuje odgovornost za Temeljni ugovor!

Premijer Zdravko Krivokapić je danas ponovo prebacio svoju odgovornost na Patrijaršiju i Partijarha Porfirija u vezi potpisivanja Temeljnog ugovora između ove dvije strane. Tako je u današnjoj izjavi za jedan portal rekao da je sada sve na Partijaršiji, jer je Vlada još prije nekoliko mjeseci poslala svoju verziju Ugovora na razmatranje.

Foto: Kurir

Podsjetimo javnost, premijer Zdravko Krivokapić je 27. maja otišao avionom Vlade Crne Gore sa još dva ministra otišao u Beograd da navodno potpiše Temeljni ugovor koji je obećao u razgovoru sa tadašnjim vladikom, a sadašnjim mitropolitom crnogorsko-primorskim gospodinom Joanikijem, međutim u poslednjem času premijer Krivokapić je prevario i partijarha Porfirija i Mitropolita i rekao da još uvijek neće potpisati Temeljni ugovor jer isti nije usaglašen i dodao da je u Beograd došao samo kako bi prenio poruku vjernog naroda u Crnoj Gori da za svog mitropolita želi tadašnjeg vladiku Joanikija.

Nakon toga, Krivokapić je Patrijaršiji uputio tri verzije Temeljnog ugovora, iz sasvim nepoznatog razloga i tako doveo samog partijarha Profirija ali i Partijaršiju u nezavidan položaj, ali ono što zaista začuđuje javnost jeste to što Krivokapić još uvijek ima obraza da se obraća javnosti na tu temu znajući da je još u maju obećao da će Temeljni ugovor biti potpisan na godišnjicu upokojenja blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, što naravno nije učinio i tako još jednom izdao Srpsku pravoslavnu crkvu i amanet koji je mitropolit Amfilohije ostavio.

Takođe, govoreći o Temeljnom ugovoru, u avgustu su iz Patrijaršije kazali da je riječ o tekstu ugovora u koji je Vlada Crne Gore unijela veliki broj izmjena u odnosu na raniju verziju dokumenta koja je ponuđena Vladi. Patrijarh Porfirije je, kazali su tada iz Patrijaršije, obavijestio Krivokapića da je predložene izmjene uputio određenoj stručnoj komisiji koja će ih razmotriti po okončanju sezone godišnjih odmora, a stručno mišljenje će dati Sinod, koji u skladu sa Ustavom SPC ima poslednju riječ o ovom pitanju.

Temeljnim ugovorom država sa vjerskom zajednicom precizira njen pravni i imovinski status, a potpisivanje ovog ugovora između Crne Gore i SPC otvoreno je vrijeme bivše vlasti Demokratske partije socijalista.

Očigledno ova situacija Krivokapiću odgovara, pošto još uvijek ne planira da svoju partiju u osnivanju ne iznese na svjetlost dana, pa je potpisivanje Temeljnog ugovora kec kojeg čuva u rukavu kako bi nakon objelodanivanja svoje stranke mogao da se hvali i pokupi simpatije od naroda koji ga nazivaju izdajnikom i prevarantom, pošto odugovlači sa potpisivanjem istog i izdaje sve interese Crkve koja mu je i dala povjerenje da vodi Vladu Crne Gore vjerujući da će je potpuno zaštiti od nasrtaja DPS-a i njegovih satelita.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad