Politika

Krivokapić i dalje razmišlja o osnivanju Demohrišćanske stranke: “Crnoj Gori je potreban jak centar”

”Model ekspertske vlade je doživio potpunu afirmiciju”, poručio je aktuelni premijer Zdravko Krivokapić u večerašnjem intervjuu na RTCG.

Zdravko Krivokapic
Foto: twitter

“To je model koji garantuje dobru tranziciju i preduzimanje reformskih koraka koje ova Vlada radi. Ova Vlada ne vodi nijednu politiku političkih partija. Ona vodi javne politke koje treba da omoguće bolju budućnost svoih građana”, kazao je premijer.

Odgovarajući na pitanje dokle su stigli pregovori oko moguće rekonstrukcije Vlade , premijer je kazao da prvo treba da se dogovori parlamentarna većina od 41 poslanika.

Za prve fer i demokratske izbore nema uslova, poručio je premijer Krivokapić, čiji je upravo posao bio da za ovih skoro godinu dana stvori uslove za elementarno poštene izbore (npr. čišćenje DPS biračkih spiskova)

Na pitanje ima li šta protiv da lideri DF Mandić i Medojević budu u Vladi, odgovorio je da je na tu temu sve rekao prošle godine. Podsjećamo, samo nekoliko mjeseci poslije izbora na kojima je bio nosilac liste na kojoj su bili i lideri DF izjavio je da bi njihovo prisustvo ”narušilo kredibilitet” njegove Vlade.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da razmišlja o formiranju Demohrišćanske stranke koja bi mogla, kako je naveo, pomiriti dva jaka ekstremizma. Krivokapić je kazao da bi takva partija mogla promijeniti političku sliku u Crnoj Gori.

Krivokapić je kazao da je formiranje dobre partijske infrastrukture izuzetno težak i zahtjevan posao, pa zbog toga ne može da se posveti različitim aktivnosti koje treba da budu značajne za ovu državu.

Međutim, otkrio je da svakako razmišlja o osnivanju partije.

“Razmišljam o tome jer političke partije, svako jutro kad pogledaju vide svoj rejting, mene to ne interesuje. Ali da bi se politička slika u Crnoj Gori promijenila, mora da postoji neka jaka partija centra. To je pokazano svim istraživanjima i ta partija može da pomiri dva jaka ekstremizma i na nekin način anulira njihovo djelovanje”, rekao je Krivokapić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad