Politika

Krivokapić demantovao samog sebe: U Beogradu tvrdio da ulazimo u EU sledeće godine, a danas priča da ćemo tamo zamijeniti Britaniju 2024. godine!

Premijer Zdravko Krivokapić je poručio da će Crna Gora ući u EU 2024. godine i zamijeniti Veliku Britaniju koja je je u međuvremenu napustila taj savez.

Foto: Kurir

On je saopštio da je to rekao i pred Aleksandrom Vučićem i Edijem Ramom i da je to jedina istina, a ne tvrdnja albanskog premijera da je Krivokapić saopštio da Crna Gora ulazi naredne godine.

-Vrlo mi je neprijatno ali moram da prepričam kompletan razgovor. Taj razgovor je išao : Aleksandre, evo Crna Gora će 2022. godine da bude članice EU. Ja sam naravno rekao da će biti sigurno 2024. godine i da ćemo mi da zamijenimo Britaniju. Ako i to uradite, ja ću Vam lično kuputi helikopter, a ja sam mu rekao da će mi to biti još veći motiv da uradim. Ovo Vam je jedina istina i imam bar tri svjedoka- poručio je Krivokapić.

Imamo veću podršku od međunarodne zajednice nego od domaćih političkih subjekata

On je kazao da je tokom današnjeg razgovora sa američkim izaslanikom Gabrijelom Eskobarom ova Vlada koja je isporučila vidljive i dokazive rezultate i dobila bezrezerevnu podršku međunarodnih partnera za nastavak svoga puta.

Premijer je naveo da sve projekte na kojima radi Vlada je “više prepoznata od međunarodne zajednice nego od političkih subjekata u Crnoj Gori”.

-Koji su to izvrtali na razne načine. Sa Eskobarom je bilo priče i o korupciji. Rezultati koji je vlada ostvarila pokazuju da možemo da budemo mjesto bez korpucije i da kriminal svedemo na minimum. Jedno od pitanja bilo je kome smeta ova Vlada-rekao je Krivokapić.

Kako je kazao, program “Evropa sad” dobio je podršku sa svih međunarosnih nivoa.

Premijer je kazao da je sa američkim partnerina dogovoren Jadransko-jonski put, a sa EU završetak autoputa Bar-Boljare.

“Ključni zaključci su – autoput Podgorica – Boljare u dogovoru sa Srbijom biće završen vjerovatno do decembra 2027. godine. Do kraja 2024. godine ćemo zatvoriti sva poglavlja, a 2025. možemo postati sljedeća članica EU”, rekao je Krivokapić.

Zakon o popisu upućen Evropskoj Komisije

Zakon o popisu je u proceduri i upućen je Evropskoj komisiji, kazao je premijer.

-Očekujemo da za dvije, tri sedmice bude vraćen i upućen Parlamentu- poručio je Krivopkapić.

“Raste mi broj antitijela, ne znam otkud taj fenomen”

On je ponovio da kod njega “raste broj antitijela” i ne zna “otkud taj fenomen”.

-Onoga trenutka kada broj bude ispod 100 vakcinisaću se- kazao je Krivokapić.

Naglasio je da će uvijek poslušati savjet svog ljekara.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad