Republika Srpska

Kristijan Šmit pozvao predstavnike Republike Srpske da se vrate u institucije BiH

U obraćanju koje je počelo u podne, Šmit je, kako prenosi Radio televizija Republike Srpske, rekao da “ne razme da neko blokira parlament koji je pravo mesto za razgovore”.

Foto: Dw

SARAJEVO – Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit pozvao je danas predstavnike Republke Srpske da se vrate u zajedničke institucije, a predstavnike tri naroda da se okrenu budućnosti.

Šmit je to rekao u obraćanju poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kojoj ne prisustvuju predstavnici iz Republike Srpske.

“Niko nema interes da vrati sat unazad”

Šmit je u današnjem obraćanju poslanicima Predstavničkog doma PS BiH rekao da niko, ko želi da razgovara o dezintegraciji države, neće biti u mogućnosti da to realizuje i poručio da je jasno da niko nema interesa da vrati sat unazad.

“Međunarodna zajednica neće samo nemo sedeti i gledati da se sve uništi. Kao visoki predstavnik pozivam vas da radite sa mnom. Nisam neko ko je došao da dominira. Građani ne zaslužuju strah, atmosfera straha i podela ubrzat će egzodus mladih koji već odlaze zbog korupcije“, rekao je Šmit na sednici na kojoj nisu prisustvovali predstavnici iz Republike Srpske

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad