Republika Srpska

Kristijan Šmit pozvao predstavnike Republike Srpske da se vrate u institucije BiH

U obraćanju koje je počelo u podne, Šmit je, kako prenosi Radio televizija Republike Srpske, rekao da “ne razme da neko blokira parlament koji je pravo mesto za razgovore”.

Foto: Dw

SARAJEVO – Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit pozvao je danas predstavnike Republke Srpske da se vrate u zajedničke institucije, a predstavnike tri naroda da se okrenu budućnosti.

Šmit je to rekao u obraćanju poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, kojoj ne prisustvuju predstavnici iz Republike Srpske.

“Niko nema interes da vrati sat unazad”

Šmit je u današnjem obraćanju poslanicima Predstavničkog doma PS BiH rekao da niko, ko želi da razgovara o dezintegraciji države, neće biti u mogućnosti da to realizuje i poručio da je jasno da niko nema interesa da vrati sat unazad.

“Međunarodna zajednica neće samo nemo sedeti i gledati da se sve uništi. Kao visoki predstavnik pozivam vas da radite sa mnom. Nisam neko ko je došao da dominira. Građani ne zaslužuju strah, atmosfera straha i podela ubrzat će egzodus mladih koji već odlaze zbog korupcije“, rekao je Šmit na sednici na kojoj nisu prisustvovali predstavnici iz Republike Srpske

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad