Vijesti

Kremlj: Optužbe Rusije za agresiju skrivaju pripreme Kijeva za vojno rešavanje pitanja Donbasa

Optužbe za agresiju koje se daju na račun Rusije mogle bi biti pokušaj da se prikriju pripreme za vojno rešenje pitanja u Donbasu, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.„Bojimo se, već smo to govorili, da ova eskalacija može biti pokušaj da se sakriju sopstvene pripreme (Ukrajine) za vojno rešenje problema u Donbasu. To bi bilo potpuno suludo“, smatra Peskov.

Foto: Kurir

Portparol Kremlja još jednom je istakao da su neosnovane tvrdnje da Rusija planira nekoga da napadne.
„Same izjave da Rusija namerava nekoga da napadne i prekoravanje Rusije u smislu da se Rusija nekako agresivno ponaša, apsolutno su neosnovane i u suštini netačne“, rekao je Peskov komentarišući izjavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da predsednik Rusije Vladimir Putin „treba javno da kaže“ da ne postoje planovi za napad na Ukrajinu.

On je dodao da je neosnovana histerija koju raspiruju anglosaksonski i ukrajinski mediji, kao i sam predsednik Ukrajine Zelenski.

Ukrajinski lider Vladimir Zelenski ranije je izjavio da predsednik Rusije Vladimir Putin treba javno da kaže da Rusija ne priprema ofanzivu na Ukrajinu i da bi taj signal bio važan u ovom trenutku.

(Sputnik)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad