Politika

Krapović: DF i URA da predlože model za izlazak iz trenutne situacije

Poslanik Demokrata Dragan Krapović očekuje da uskoro dođe do određenih pomaka u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori ali i kada je u pitanju izbor članova Tužilačkog savjeta. O pregovorima vladajuće većine i mogućnosti izlaska iz političke krize kaže da GP URA i DF treba da nađu zajednički stav i predlože model izlaska iz trenutne situacije.

Foto: skupština Crne Gore

“Zadnjih godinu dana nije se daleko odmaklo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori iako postoji politička volja kod nove vlasti da se te stvari ubrzaju”, kazao je poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović. On očekuje da uskoro dođe do nekih pomaka na tom polju.

“Očekujem da dođe do nekih pomaka u jako bliskoj budućnosti i da se pokrenu stvari sa mrtve tačke”, kazao je Krapović.

Prelistavajući štampu u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore Krapović je kazao da se ne može dozvoliti da bilo koji pojedinac, koji ima afinitet ili neku vrstu partijske pripadnosti, uđe u Tužilački savjet.

“Demokratska Crna Gora je insistirala na tako nečemu jer smatramo da nećemo u toj borbi ostvariti pomake kakve trebamo u koliko budemo imali partijski uticaj u institucijama u kojima ne bi smjelo biti a jedna od takvih institucija je Tužilački savjet. Očekujem da u veoma bliskoj budućnosti dođe do nekih pomaka i kada je izbor članova Tužilačkog savjeta u pitanju”, kazao je Krapović.

O pregovorima vladajuće većine i mogućnosti izlaska iz političke krize Krapović Kaže da je dijalog neophodan na svim nivoima ali u svakom slučaju, kako dodaje, sada je momenat da oni koji su odbili nekoliko rješanja o eventualnom izlasku iz krize sada zauzmu zajednički stav.

“GP URA i DF treba da nađu zajednički stav i predlože model kako da se izađe iz trenutne situacije a mislim da svi vide da je u pitanju velika politička kriza unutar vlasti”, kazao je Krapović.

On je dodao da Demokratska Crna Gora nećemo biti neko ko će odvesti Crnu Goru u prijevremene parlamentarne izbore. Ističe da to nije interes građana Crne Gore.

“Interes građana je da dođe do određenih dogovora unutar većine. Parlament je počeo da funkconiše, Vlada u nekim segmentima nije uradila dovoljno dobar posao i ona je zakočena u nekim segmentima i potrebno je da se te stvari pokrenu naprijed. Mislimo da će neka nova kampanja poput lokalnih izbora podignuti tenzije na neki način i udaljiti nas od potrebnog ambijenta neophodnog za kvalitetan dijalog. U svakom slučaju mi smo na misiji očuvanja izborne volje građana 30. avgusta prošle godine”, kazao je poslanik Demokrata.

Na pitanje da li su iznevjerili građane Crne Gore jer je sve na čekanju, Krapović navodi da je došlo do brojnih pozitivnih pomaka ali, dodaje na građanima je da ocijene.

“Mislim da je ova vlast donijela niz zakona koji su u socijalnoj sferi i biće novih, biće vraćene naknade za majke i dječiji dodatak i besplatni udžbenici i staračke naknade i mnogo toga. Tačno je da Vlada u nekim segmentima nije pokazala dovoljo dobre rezultate ali ona jeste donijela niz pomaka naprijed. Ne bih rekao da su građani do kraja iznevjereni ali svakako da oni očekuju više i da stvari brže pomjeraju na bolje. Prije svega fokus našeg rada jeste kvalitet života svakog građanian Crne Gore i ja vjerujem da ima pomaka značajnih, da li je to dovoljno na građaniam je da ocijene”, kazao je Hrapović.

O turbulentnoj političkoj situaciji u Budvi Krapović cijeni da je neophodno resetovati koalicioni odnos i konstituisati vlast koja će raditi u korist građana.

“Trenutno ništa ne funkcioniše. Sada cijenimo da je potrebno da kandidujemo neke nove ljude i da se taj odnos resetuje i napravi funkcionalna vlast”, zaključio je Krapović.

(RTCG)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad