Društvo

Kovačević: Ukrasili smo Nikšić zaposlenjem 4.000 ljudi, o zastavama pričaju oni koji nisu imali rezultate

Gradonačelnik Nikšića, Marko Kovačević je govorio šta je sve urađeno od kada je na toj poziciji. On je kazao da je za poslednje dvije godine zaposleno gotovo 4.000 ljudi, a da o zastavama pričaju samo oni koji nisu imali rezultate pa su morali da se zamaskiraju njima.

Foto: borba

Pravimo upravo novo igralište u gradskom parku, napravili smo kvart iza kuće Zirojevića u Vučedolskoj ulici, kvart između Njegoševe ulice i Ulice narodnih heroja. Ovih dana završavamo kvart u Grudskoj mahali, široku ulicu. Preko 150 putnih pravaca ili više od 50 kilometara je asfaltirano. Mijenjamo led rasvjetu na teritoriji čitave opštine“, rekao je, gradonačelnik Nikšića, Marko Kovačević u Bojama jutra na TV Vijesti.

Glavni gradski trg u Nikšiću bio je okićen državnim zastavama povodom Dana nezavisnosti Crne Gore – 21. maja, ali su zastave, prema informacijama TV Vijesti, umjesto Opštine, postavili predstavnici Crnogorske kulturne mreže (CKM), koja je na trgu organizovala koncert.

Kovačević je dodao da je u dvije godine skoro 4.000 ljudi u Nikšiću zaposleno.

To je način na koji mi ukrašavamo naš grad. Oni koji nisu imali te rezultate, oni su naravno to morali da pokrivaju državnim zastavama koje danas kada je Opština Nikšić u pitanju stoje na onim mjestima koja su za to zakonom predviđena i niko ih nikada neće sa tih mjesta maći. U prethodne dvije godine, kada su ove teme u pitanju, mi smo odlučili da govorimo samo o rezultatima i da to bude naš način ukrašavanja Nikšića“, kazao je Kovačević.

Komentarišući jučerašnje saopštenje Udruženja pravnika u kome se između ostalog navodi da je neisticanje zastave za dane državnih praznika nepoštovanje pravnog poretka i zakona, Kovačević je kazao da je zastava istaknuta ispred opštinskih institucija.

Ne vidim bespredmetne konstatacije, zato što čitave godine zastava mora da bude istaknuta“, kazao je Kovačević

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad