Društvo

Kovačević ugostio direktoricu Filmskog centra Aleksandru Božović: Dodatno afirmisati Nikšić kao kulturni centar zemlje!

U Nikšiću je održan sastanak na kojem su prisustvovali predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, šef kabineta predsjednika Marko Perućica, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić Dejan Ivanović, direktor JU Nikšićko pozorište Radinko Krulanović, direktor JU “Zahumlje” dr Miodrag Čizmović, direktorica JU Muzeji i galerije Vesna Todorović, direktorica JU Narodna biblioteka “NJegoš” mr Bojana Obradović i direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović.U Nikšiću je održan sastanak na kojem su prisustvovali predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, šef kabineta predsjednika Marko Perućica, sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić Dejan Ivanović, direktor JU Nikšićko pozorište Radinko Krulanović, direktor JU “Zahumlje” dr Miodrag Čizmović, direktorica JU Muzeji i galerije Vesna Todorović, direktorica JU Narodna biblioteka “NJegoš” mr Bojana Obradović i direktorica Filmskog centra Crne Gore Aleksandra Božović.

Na sastanku je razmatrano više tema koje su od značaja za dodatnu afirmaciju Nikšića kao kulturnog centra Crne Gore.

-Dogovoreno je da se u narednom periodu digitalizuje bioskopska oprema u Nikšićkom pozorištu kako bi ova ustanova mogla da u okviru svoje filmske produkcije našim sugrađanima ponudi najkvalitetnija filmska ostvarenja. Posebno je važno napomenuti da će resorni Sekretarijat biti inicijator sastanka svih institucija kulture u Crnoj Gori kako bi se izvršio odabir programa koji će biti prikazani u Novom Sadu koji će biti evropska kulturna prijestonica u 2022. godini. Ovo će biti odlična prilika i za ustanove kulture iz našeg grada da programe iz sopstvene produkcije prezentuju i van crnogorskih granica.

Razgovarano je i o mogućnostima značajnije valorizacije Gradske tvrđave Bedem i zaključeno da ovaj predivni lokalitet u narednoj godini bude centar brojnih kulturnih aktivnosti, naročito u ljetnjim mjesecima- navedeno je u saopštenju Službe za saradnju, poslove predsjednika Opštine Nikšić i informisanje.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad