Društvo

Kovačević potpisao ugovore sa predstavnicima NVO

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević potpisao je ugovore sa predstavnicima NVO čiji su projekti dobili finansijsku podršku na Javnom konkursu za finansiranje projekata NVO za 2022. godinu.

Foto: RTV Nikšić

Tom prilikom predsjednik Kovačević čestitao je svim dobitnicima i poželio im uspješan rad tokom realizacije projekata.

„Opština će uvijek podržati važne projekte, koji će doprinijeti cjelokupnom razvoju našeg grada. Zajednički možemo mnogo više, posebno u oblastima koje su bile prioriteti ovog konkursa: prostorno-plansko uređenje grada i očuvanje i unapređenje životne sredine“, istakao je predsjednik.

Predsjednik Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata NVO, i šef Kabineta predsjednika Opštine Nikšić, Marko Perućica je istakao da je na konkursu pristiglo ukupno 12 prijava.

„Od ukupno 12 prijava Komisija je jednoglasno kao ispravne ocijenila 6 i to sledećih NVO: „Udruženje vojnih invalida“, „Društvo mladih ekologa“, „Pandurica“, „Dobrovoljno vatrogasno društvo ’Vojnik’“, „Morakovo“ i „Putevima predaka“. Ukupan iznos podrške za navedene NVO iznosi 24.888,81 evra. Rok za realizaciju projekata je od 3-6 mjeseci, a Komisija će vršiti monitoring do kraja realizacije svih projekata“, zaključio je Perućica.

Predstavnici NVO su se zahvalili predsjedniku Kovačeviću i članovima Komisije na novčanoj podršci, bez koje ne bi mogli realizovati svoje projekte.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad