Vijesti

Kovačević i Vuković: Lokalna uprava je otvorena za sve građane

Predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić Marko Kovačević i Nemanja Vuković sa saradnicima održali su sjednicu sa učenicima školskih parlamenata iz OŠ „ Ratko Žarić“, „Olga Golović“, „Mileva Lajović – Lalatović“ i „Luka Simonović“ koja se organizuje u okviru Evropske nedjelje lokalne demokratije. Tom prilikom predsjednik Kovačević je istakao da danas predstavnici lokalne uprave imaju priliku da čuju mišljenje učenika na ovu značajnu temu.

Foto: Kurir

„Kao što i znate sada je Evropska nedjelja lokalne demokratije to je jedna inicijativa Savjeta Evrope gdje sam bio zamjenik člana parlamentarne skupštine do skoro. To je jedna organizacija koja okuplja oko 47 država članica i neki od osnovnih ciljeva su: jačanje lokalne demokratije, osnaživanje dijaloga između lokalnih vlasti i građana, kao i podsticanje učešća građana u procesu donošenja odluka. Mi smo smatrali za shodno da naše sugrađane od najranijeg doba navikavamo na to da oni imaju komunikaciju s lokalnom samoupravom, koja će im služiti kao srevis kome se mogu obratiti. Današnja tema jeste „Zaštita životne sredine- lokalne zajednice preduzimaju mjere“ u tom cilju otvoreni smo za saradnju sa svim članovima našeg društa. Da čujemo različita mišljenja i predloge koji nam mogu biti od koristi u ovom našem ne tako lakom poslu“, kazao je Kovačević.

„Vjerujem iskreno da će te vi kada odrastete biti aktivni građani našeg društva i da će te svojim znanjem i radom učiniti da ono bude još bolje i naprednije“ zaključio je predsjednik.
Velika je odgovornost govoriti pred vama, predstavnicima školskih parlamenata jer ste vi budućnost našeg grada, naše zemlje i mi veliku važnost i značaj pridajemo upravo komunikaciji s vama kazao je predsjednik Skupštine opštine Nemanja Vuković.

„Nama je izuzetno važno da građani daju sugestije, ukazuju na probleme, kako bi zajednički radili na razvoju i napretku našeg grada. Želim da svi vi znate, kao generacija kojoj ostaje ova zemlja da lokalna vlast treba da bude servis vama , servis svih građana. Vrata Opštine i Skupštine opštine su otvorena za sve građane i tu smo da saslušamo probleme i da pronađemo model za njihovo rješavanje. Znate i sami sa koliko se ekoloških problema suočavamo i na tome treba svi zajedno da radimo“, zaključio je predsjednik Skupštine Vuković.

Učenici – predstavncici školskih parlamenata govorili su na teme „Smanjenje emisije ugljen-dioksida u Nikšiću“, „Sa ekologijom i za ekologiju“ , „Eko svijest“ i „Obnovnjivi izvori energije“ i aktivno su učestvovali davajući prijedloge i sugestije predstavnicima lokalne uprave iz oblasti očuvanja životne sredine.

(Borba)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad