Društvo

Kovačević i Timonije: Osnažena saradnja između Nikšića i Ambasade Francuske

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević primio je u zvaničnu posjetu Nj. e. ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonija i predstavnika Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća i inžinjera za oblast zaštite životne sredine Milana Božovića.

Foto: Borba

Ambasador Timonije je istakao da je Ambasada zainteresovana za saradnju sa našom opštinom u oblastima ekologije i zelene energije. Ambasador je pohvalio predsjednika Kovačevića i njegov tim na ostvarenim rezultatima u prvoj godini mandata. Francuski razvojni fond i brojna francuska preduzeća žele intenzivniju saradnju sa Opštinom Nikšić. Potrebno je nastaviti sa projektima vjetroelektrana i solarne energije, kazao je Timonije.

Predstavnik Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća Milan Božović je kazao da je kompanija ?Valgo?, koja je prisutna u Crnoj Gori, zainteresovana da napravi jednu bazu za dalje širenje svojih aktivnosti, kao i da ponudi svoju stručnu pomoć pri izgradnji Regionalnog reciklažnog centra i prilikom izrade drugih važnih projekata u opštini Nikšić.

Predsjednik Kovačević je istakao da mu je posebno drago što je primjetan rad lokalne uprave, te da će Opština Nikšić sa zadovoljstvom sarađivati sa Ambasadom Francuske i svim zainteresovanim investitorima, a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za život naših građana.

„U narednom periodu još snažnije ćemo sarađivati sa Ambasadom Francuske i Udruženjem francusko-crnogorskih preduzeća“, zaključio je Kovačević.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad