Vijesti

Kovačević i Medoks: Saradnja Nikšića i Ujedinjenog Kraljevstva biće još snažnija!

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ugostio je britansku ambasadorku u Crnoj Gori Karen Medoks sa kojom je razgovarao o brojnim projektima bitnim za razvoj Nikšića.

Foto: CdM

Kovačević je upoznao ambasadorku Medoks da lokalna uprava nastoji da privuče što više investitora koji su zainteresovani da ulažu u Nikšić, a samim tim i britanske investitore.

On je istakao namjeru lokalne uprave da potencionalnim investitorima omogući što povoljnije uslove kako bi započeli svoje poslovanje u gradu pod Trebjesom.

-Ambasadorka Medoks je upoznata sa finansijskom situacijom naše opštine kao i planom budžeta za narednu godinu. Pored toga, predsjednik Kovačević je upoznao ambasadorku sa brojnim kulturnim manifestacijama koje se realizuju u našem gradu.
Sagovornici su saglasni da saradnju između Opštine Nikšić i Ujedinjenog Kraljevstva treba još više ojačati i osnažiti, iako već postoji bliska saradnja gotovo na svim poljima.

Predsjednik Kovačević se pridružio ambasadorki Medoks i Vanji Madžgalj iz Britanskog savjeta na otvaranju donacije mikrobit uređaja osnovnim školama, koja je održana u OŠ „Luka Simonović“. Tom prilikom predsjednik se zahvalio Britanskom savjetu i Britanskoj ambasadi što djeca iz Nikšića imaju priliku da dobiju ovu korisnu i vrijednu donaciju koja će im omogućiti da unaprijede svoje znanje, steknu nova iskustva i vještine- stoji u saopštenju kabineta predsjednika Opštine.

Ambasadorka Medoks istakal je da nova tehnologija treba da bude dostupna svoj djeci od najranijeg uzrasta.

-Ova vrijedna donacija omogućiće osnovcima da razviju svoje vještine programiranja, prošire svoje sposobnosti i nađu kreativna rješenja. Ovo će ujedno i povećati ukupne kapacitete Crne Gore u digitalnom sektoru-istakla je ambasadorka.

(Borba)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad