Politika

Kovač 3. marta u Srbiji, sastaće se sa ministarkom pravde Majom Popović

Ministar pravde Crne Gore Marko Kovač održaće sastanak sa ministarkom pravde Republike Srbije Majom Popović, 3. marta 2023. godine u Beogradu.

Foto: Borba

„Na predmetnom sastanku će se obaviti razgovori koji se tiču unaprjeđenja bilateralne pravosudne saradnje Crne Gore i Republike Srbije sa fokusom na aktuelna pitanja, propise i sporazume koji se tiču ove oblasti“, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Predstojeći susret, kako se navodi, biće prilika da se dodatno osnaži saradnja između dva ministarstva i utvrde prioriteti u daljem radu u cilju svobuhvatnog regionalnog povezivanja svih institucija koje doprinose jačanju vladavine prava na dobrobit svih građana Crne Gore i Republike Srbije.

„Na sastanku će biti riječi i o daljoj dinamici rada na međunarodnom sporazumu između Crne Gore, Republike Srbije i Republike Sjeverne Makedonije o razmjeni podataka u svrhu provjere izjava o imovini, kao i o trilateralnom ugovoru između Crne Gore, Republike Srbije i BiH o diobi trajno oduzete imovine“, naveli su iz MP.

Sastanku će, pored Kovača, sa crnogorske strane prisustvovati i Branimir Janjević, generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju u Ministarstvu pravde.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad