Politika

Kordić: Postigli smo stabilnost, slijedeći korak je rekonstrukcija Vlade

Foto: Borba

Dosadašnji rezultati parlamentarne većine, Vlade i Parlamenta pokazuju da je u Crnoj Gori postignuta politička stabilnost, izjavila je za BORBU poslanica NSD-a i koalicije Za budućnost Crne Gore Simonida Kordić.

Kako je istakla, to je bio glavni preduslov za realizaciju najbitnijih elemenata programa konstituenata vlasti, a tempo kojim će se oni realizovati zavisi od budućih koraka.

Kao prvi naredni korak, Kordić ističe rekonstrukciju Vlade.

– Prvi je zaokruživanje obaveza iz koalicionog sporazuma rekonstrukcijom Vlade, koja će biti u punom sastavu i kapacitetu. Tek tada ćemo biti u prilici da realno sagledamo sve potencijale ovako okupljene većine – kazala je Kordić.

Naglasila je da je najznačajniji doprinos političkoj stabilnosti dala Skupština Crne Gore.

– Valjanim upravljanjem i dijalogom donijete su neke važne i složene odluke koje raniji sazivi nisu uspjeli da donesu. Kompletiran je Ustavni sud, izabran VDT, Sudski savjet. To su rješenja koja su značajna i na unutrašnjem planu i za pokretanje zastalih pregovora sa EU, što je u Briselu potvrđeno. Sada je važno iskoristiti taj momentum, rekonstruisati Vladu, sprovesti izborne reforme i otvoriti uslove za ekonomski napredak i unapređenje demokratskih procesa – poručila je Kordić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad