Politika

Kordić: Ponuda mandatara Spajića koju smo prihvatili za nas je i dalje prihvatljiva i nećemo tražiti nikave izmjene te ponude!

Foto: Borba

Funkcionerka i poslanica koalicije ZBCG Simonida Kordić saopštila je da se ta politička grupacija od početka zalagala da se Vlada formira od pobjednika izbora od 30. avgusta 2020. i da je je dobro što je to konačno uvidio i mandatar Milojko Spajić.

Kordić u izjavi za portal “Borba” kaže da je ZBCG ranije prihvatila ponudu mandatara Spajića i da ostaju pri tome.

-Ponuda koja je nama tada bila prihvatljiva, ostala je prihvatljiva i mi svakako nećemo zloupotrebljavati novonastalu situaciju i insistirati na bilo kakvim izmjenama koje bi vraćale razgovore na početak, rekla je Kordić.

Da li će koalicija Za budućnost Crne Gore, ukoliko dođe do ponovnih pregovora sa PES-om oko formiranja vlade, imati nove zahtjeve prema mandataru?

Nakon sinoćnje sjednice poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad, evidentno je da su mandatar Spajić i stranka na čijem je čelu uvidjeli ono o čemu uporno govori većinska Crna Gora koja je glasala protiv režima DPS-a, a to je da je jedini ispravan put formiranje vlade od pobjednika 30. avgusta. Koalicija Za budućnost Crne Gore se od samog početka za takvu parlamentarnu većinu.

Podsjetila bih građane da je naša koalicija, 24. avgusta, prihvatila i onu minimalnu ponudu koju je mandatar tek tada učinio javnom, iako smo mi na transparentnosti procesa formiranja vlade insistirali od samog početka.

Kada je u pitanju koalicija ZBCG, vlada je mogla biti sastavljena i tada. Kako smo mi, prije svega, ozbiljni ljudi, naš stav se nije promijenio.

Ponuda koja je nama tada bila prihvatljiva, ostala je prihvatljiva i mi svakako nećemo zloupotrebljavati novonastalu situaciju i insistirati na bilo kakvim izmjenama koje bi vraćale razgovore na početak. Cijela crnogorska javnost zna da smo 24. avgusta jasno prihvatili ponudu mandatara, a mi stojimo iza izgovorene riječi.

Podsjetila bih da smo izgubili mnogo dragocjenog vremena i da bi bilo pametno da se svi eventualni dogovori zaključe brzo.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad