Društvo

Koprivica: Manjinska Vlada je put revitalizacije DPS-a;

Poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica, gostujući na emisiji „Argumenti“ na RTCG, kazao je da građani „ne mogu vjerovati ovo kvazi Vladi“.

Foto: Borba

„Ono što je teže za društvo u svoj ovoj priči jeste da se unijela jedna velika neizvjesnot u politički sistem. Imamo izgubljeno vrijeme. Demokrate su uvijek bili oni koji su bili za mir u kući. Velika politička kriza se dešava u Crnoj Gori.

Koprivica je kazao da osporava legitimitet manjinske Vlade jer nije proistekla iz izborne volje, odnosno nije nastala nakon izbora.

Manjinska Vlada je, kako kaže, put revitalizacije DPS-a i dodao da Demokrate ne osjećaju krivicu niti strah.

„Borićemo se za poštovanje Ustava uvijek i svugdje. Stalo nam je služimo narodu i održimo obećanja koje smo dali narodu 30. avgusta 2020. godine. Mi nikada ne bježimo i nemamo pravo da dignemo ruke, već se hrabo, savejsno i odgovorno odnosimo“, kazao je Koprivica.

On je dodao da je počinjeno i krivično djelo.

„Nikada i nigdje se nije vidjelo ovo što smo vijdeli danas u skupštinskom holu. Jasno je definisana funckija predsjednika SKupštine i to je inokosna funkcija. To znači da je vrši samo jedno lice“

Dodao je da će podnijeti krivičnu prijavu i da je svih 49 poslanika prekršilo Zakon.

„Poslanici ne mogu zakazivati Skupštinu, niti ministri u Vladi. Predjsednik Skupštine po Ustavu vrši i druge poslove, ne samo da saziva sjednice. Ovlašćenja predsjednika su definisana Ustavom i Poslovnikom“, kazao je Koprivica.

On je istakao da je ovo najglomaznije Vlada u istoriji.

„Nikad više ministarstava, nikada više potpredsjednika, nikada više ministara bez portfelja“, kazao je Koprivica.

Koprivica je upitao da li će sudije vrhovnog suda birati oni koji su proizveli Vesnu Medenicu i da li treba da se potpiše Temeljni ugovor sa onima koji su hapsili i tukli sveštenike, sa onima koji su maltretirali Mitropolita i tako dalje, aludirajući na DPS.

Istakao je da nova Vlada neće biti stabilna.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad