Srbija

Konačno dobre vijesti sa KiM: Srbin Zlatan Arsić oslobođen optužbi za ratni zločin

Foto: Borba

Tročlano sudsko veće u osnovnom sudu u Prištini donelo je odluku o oslobađanju od optužbe Zlatana Arsića iz Ajnovca.

Zlatan Arsić je uhapšen u martu prošle godine na punktu “Bela zemlja”.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je 28. jula 2023. pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda optužnicu protiv Zlatana Arsića iz Ajnovca zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Kosovskoj Kamenici.

Od 2003. godine Arsić je aktivni pripadnik novoformirane policijske službe na Kosovu i Metohiji. Dobio je policijski orden 2017. godine.

Iz njegove porodice su nakon hapšenja preneli da nije bio srpski policajac, jer je u vreme za koje ga optužuju imao 19-20 godina.

Zlatanov otac Predrag ispričao je tada RTS-u da zna osobu albanske nacionalnosti koja ga je optužila. Iz susednog je sela Berivojce.

Sa njegovom porodicom Arsići nisu imali nesporazume. Naprotiv, kao poštar, Predrag Arsić im je redovno odnosio pošiljke.

Tvrdi da je Albanac B. M. pomešao Arsića sa nekom drugom osobom, koja mu je 1999. godine u uniformi na pijaci u Kamenici oduzela boks cigareta uz pretnju oružjem.

Arsića je policija po toj prijavi već ispitivala 2017. godine, i on je tada negirao sve navode, te je i oslobođen. Pet godina od ispitivanja, Zlatana su uhapsili.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad