Region

„Komšijski“: Uhapšena četvorica Hrvata zbog napada na navijače Crne Gore u Dubrovniku

Foto: Dubrovnik press

Vaterpolo okršaj Crne Gore i Hrvatske donio je sve što jedan veliki derbi može, ali je na kraju imao nastavak i na tribinima bazena u Dubrovniku.

Kako je objavio portal Index.hr četvorica Hrvata uhapšena su zbog napada na navijače Crne Gore na bazenu u Gružu.

Do incidenta je došlo na kraju utakmice dok su navijači Crne Gore, slavili gol za pobjedu „ajkula“, kada su, kako se navodi, „bijesni domaći navijači poletjeli prema njima“.

„Četiri državljana Republike Hrvatske uhapšena su zbog narušavanja javnog reda i mira te izazivanja nereda na utakmici Hrvatske i Crne Gore na bazenu u Gružu. Danas će biti odvedeni pred Opšinski sud u Dubrovniku“, piše Index.

Dubrovnik pres dodaje da su pomenute četiri osobe potencirale sukob sa navijačima Crne Gore, a da je jedan od njih bio i pod dejstvom alkohola.

„Osim verbalne svađe i guranja, do ozbiljnijeg sukoba nije došlo, jer je odmah reagovalo obezbjeđenje i policija. U trenutku kada je Crna Gora povela njihovi navijači, sasvim očekivano, to su proslavili što je zasmetalo pojedincima koji su možda mislili da su crnogorski navijači na bazen u Gružu došli slučajno ga zamijenivši za pozorište ili gradsku biblioteku“, piše pomenuti medij.

Vatepolisti Crne Gore slavili su u meču trećeg kola Evropskog prvenstva nakon peteraca, a duel u Dubrovniku u finišu su dodatno zagrijale sudije Jorgos Stavridis iz Grčke i Tamaš Kovač-Čatloš iz Mađarske sa nekoliko spornih odluka.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad