Društvo

Kolašin: Sve spremno za početak ski sezone

Foto: canva stock

Turistička organizacija (TO) Kolašin spremno dočekuje zimsku turističku sezonu.

Kako su saopštili njeni predstavnici, sadržaji koje su organizovali, vjeruju, privući će veliki broj posjetilaca.

„Znamo da je primarna aktivnost u Kolašinu upravo skijanje, tako da se nadamo da će skijaška sezona startovati što ranije, a mi ćemo se truditi da je upotpunimo raznovrsnim sadržajima kako bi gostima omogućili što ugodniji boravak u gradu“, rekla je predstavnica TO Kolašin, Ivana Bulatović.

Ona je kazala i da je trenutna popunjenost u privatnom smještaju 70 odsto.

Hotelski smještaji su, dodaje, popunjeni 100 odsto.

„Najave za januar su odlične i vjerujemo da će sezona ubrzo početi, kada očekujemo još veću popunjenost kapaciteta privatnog smještaja“, navela je Bulatović, prenosi Mina biznis.

Bulatović je podsjetila i da su, u saradnji sa lokalnim privrednicima i uz podršku Opštine Kolašin, organizovali novogodišnji bazar na gradskom trgu. U sklopu njega se prodaju suveniri i proizvodi domaće radinosti.

„Sigurni smo da će to na pravi način upotpuniti ponudu Kolašina, naročito poslije dana provedenog na skijanju. Takođe, u sklopu bazara će biti organizovan muzičko zabavni program, koji će obuhvatiti muzičke nastupe i programe za djecu“, smatra Bulatović.

TO Kolašin planira i da, u saradnji sa svim relevantnim institucijama na lokalnom i državnom nivou, organizuje autobuski prevoz iz centra grada do skijališta sa većim brojem rotacija za potrebe turista tokom zimske sezone.

„Ta vrsta prevoza će uticati na smanjenje gužvi ka ski centru, a biće dostupna u januaru i februaru“, zaključila je Bulatović.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad