Politika

Kojičić: Policija da stavi pod prismotru ozloglašenu sektu ,,Lev Tahor”

Kako Slobodna Crna Gora saznaje 37 pripadnika radikalne sekte ,,Lev Tahor” koji su boravili na području Bosne i Hercegovine, trećeg februara su napustili teritoriju BiH i došli u Crnu Goru.

Iz saopštenja Službe za poslove sa strancima BiH, saznajemo da se radi o izuzetno opasnoj i kontraverznoj organizaciji, odnosno sekti koju predvodi izvjesni Šolmo Helbrans (62) koji je više puta zajedno sa svojim sljedbenicima optuživan za seksualno zlostavljanje djece.

Nakon istraživanja došli smo do podataka koji nedvosmisleno dokazuju da su vrhovni čelnici ozloglašene sekte ,,Lev Tahor” Nahman Helbrans i Majer Rosner osuđuni za plan otmice 14-godišnje djevojčice u saveznoj državi Njujork. Ovu informaciju je moguće pronaći na zvaničnoj veb stranici Ministarstva pravosuđa SAD-a.

Slobodna Crna Gora upućuje hitan apel Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i nadležnom tužilaštvu da po hitnom postupku lociraju i stave pod prismotru pomenutu sektu ,,Lev Tahor” i sve njene pripadnike i na taj način spriječe potencijalno ugrožavanje bezbjednosti građana Crne Gore.

Kristijan Kojičić

Slobodna Crna Gora

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad