Crna Gora

Knežević: Protiv prijema tzv. Kosova u Savet Evrope 85 odsto građana Crne Gore

Foto: Skupština Crne Gore

“Ko je odredio da je glasanje za Savet Evrope međunarodna obaveza Crne Gore?”, upitao je lider DNP-a

Lider DNP-a Milan Knežević poručio je, komentarišući to što je članica DNP-a i šefica delegacije Crne Gore u PSSE Maja Vukićević glasala protiv prijema tzv. Kosova u Savet Evrope, da je to stav 85 odsto građana Crne Gore i da “DNP niko neće prevaspitavati”.

“Ko je odredio da je glasanje za Savet Evrope međunarodna obaveza Crne Gore? Je li to napisano u Ustavu? Želimo li da organizujemo referendum? Ne interesuje me šta pričaju Jevto Eraković i Danijel Živković. Vukićevićeva nije predstavljala niti Vladu Crne Gore, niti Kosovo, već DNP, a naš stav svi znaju. Ja sam ponosan na nju i ponosim se njenim stavom”, rekao je Knežević za A-plus TV.

Prema njegovim tvrdnjama, nakon glasanja Vukićevićevu je napao “raznorazni šljam”.

“Vukićevićeva se zdravo i veselo vratila iz Pariza. To nije iznenađenje ni za koga”, dodao je Knežević.

Pomenuvši bivšeg premijera i lidera GP URA Dritana Abazovića, Knežević je rekao da je Abazoviću “sad dobrodošlo da bude veći Kosovar od premijera Kosova Aljbina Kurtija”.

“Ipak, brat Dritan to sve zaboravi i poravna kad dođe u ‘Tri šešira’ ili ‘Nacionalnu klasu’, pa naruči ‘Marš na Drinu’ ili neku drugu patriotsku pesmu. Veći je Srbin u Beogradu od mene, ali ne ljutim se na njega”, rekao je Knežević.

Knežević je u emisiji takođe poručio da susretima sa liderima Republike Srpske i Srbije Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem ne izdaje Crnu Goru.

“Ne prihvatam da to može neko da stigmatizuje”, poručio je Knežević.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad