Politika

Knežević pozvao ostatak parlamentarne većine da sazovu sjednicu Skupštine i izaberu novu Vladu!

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević pozvao je parlamentarnu većinu da se dogovore oko sazivanja sjednice Skupštine na kojoj bi se izabrala nova Vlada i ponovo izglasao Zakon o lokalnoj samoupravi.

Foto: Vijesti

– Da se zajednički, danas ili sjutra, dogovorimo da sazovemo vanrednu sjednicu Skupštine i da obnovimo parlamentarnu većinu – da prva tačka bude izbor nove vlade, druga tačka zakon o lokalnoj samoupravi –  apelovao je Knežević.

On je saopštio da DF neće skraćivati mandat Skupštini zajedno s DPS-om.

Takođe, Knežević je otkrio da je DF je već skupio 10.000 potpisa za svog kandidata za predsjednika države. Dodao je da on trenutno nije u igri kao mogući kandidat za predsjednika i potvrdio glasine da će DF-ov kandidat biti Andrija Mandić, ako kandidat DPS-a bude Milo Đukanović.

– DF svakako ima kandidata, ja znam njegovo ime. Da smo mi već prikupili deset hiljada potpisa iako je potrebno osam hiljada 101, da ćemo te potpise sortirati već u ponedjeljak. Vjerujem da će naš kandidat sigurno ući u drugi krug i da će se tamo naći sa kandidatom DPS-a, ko god to bio, a sve mi se čini u ovom trenutku biti Milo Đukanović – kazao je on i dodao da je DF, u toku predizborne kampanje, spreman i potpisima da se obaveže da će podržati bilo kog kandidata u drugom krugu, koji se nađe naspram DPS-ovog.

– Ako se desi nekim slučajem, a mislim da je to nemoguće, da naš kandidat ne uđe u drugi krug, mi ćemo podržati, bez obzira na političke razlike sa Spajićem, Spajića, podržaćemo Bečića, ako bude u drugom krugu, i spremni smo da se javno obavežemo potpisom u toku kampanje. Ali očekujem i suprotno – poručio je Knežević.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad