Politika

Knežević: Odović da obustavi rušenje dok se ne nađe rješenje, stanari nisu krivi što su prevareni od kriminalnih investitora

Foto: DNP

Poslanik i lider Demokratske narodne partije Milan Knežević pozvao je ministra Janka Odovića da obustavi rušenje lamele C i kako je rekao,  ne dovodi u opasnost živote stanara koji su ostali u svojim stanovima, dok se ne nađe obostrano prihvatljivo rešenje.

-Stanari nisu krivi što su prevareni od kriminalnih investitora i korumpiranih institucija države. Ako krenemo da rušimo redom i striktno po zakonu, plašim se da bi u Podgorici jedino ostala Stara Varoš. Razgovor je uvijek najbolji model, jer nijedan ljudski život nije vrijedan sukoba između građevinskih lobija i kriminalnih investitora koji su bestragali ovu državu – napisao je Knežević.

Rušenje Lamele C, nelegalne stambene zgrade u naselju Zabjelo u Podgorici, počelo je jutros.

Petnaestak stanara nalazi se u jednom stanu u prizemlju.

Pravna zastupnica stanara, advokatica Sanja Radulović, kazala je da policija nema pravo da prisilno izbaci stanare. Najavila je krivične prijave protiv svih koji su dozvolili današnje rušenje.

Istakla je i da će vlasnici stanova pristati na proces legalizacije ako do toga dođe.

Pozvala je premijera Milojka Spajića, resornog ministra Janka Odovića, gradonačelnicu Oliveru Injac i Ombudsmana da se uključe u rješavanje problema, kako bi se on riješio kroz dijalog, a ne na nasilan način.

Zbog rušenja su jutros bez struje i vode ostali stanari susjednih lamela.

Na terenu su i dalje jake policijske snage.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad