Portal ODBRANA

Politika

Knežević: Nisam ljut na Abazovića jer sam sve ovo očekivao od njega, ljut sam na Zdravka Krivokapića jer se „ispilio“ u DF-u pa postao kokot kod Dritana

Popisa u Crnoj Gori se boji oni koji znaju da bi na demokratskom i fer organizovanom popisu porastao broj građana koji se nacionalno izjapnjavaju kao Srbi, ocijenio je u emisiji Patriotske igre na ADRIA TV, lider Demokratske narodne partije i poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

„Zato imamo ova neprimjerena odlaganja jer je popis trebao da se održi 2021. godine. Onda smo imali čak i ideje od Zdravka Krivokapića da se izjašnjavanje oko nacionalnosti i oko pripadnosti vjerskim organizacijama izbrišu potpuno, a recimo popisni listić iz SAD ne samo da se bave tim stvarima nego ostavljaju prostor za izjašnjavanje oko subjektivnog osjećaja vezanog za seksualnu opredjeljenost ili za pol. A onda od iste američke ambasade dobijemo preporuku za odlaganjem popisa ili da se ne koriste ove kategorije“, objasnio je Knežević

Prema njegovim riječima on lično, ali i DF, insistirao je da se popis održi 2021. godine.

„Insistirali smo na svemu onome što je bio naš izborni program, ali posle 30. avgusta smo od 100% Srbina dobili 200% Crnogorca Zdravka Krivokapića koji je vodio antinarodnu poltiku i spoljnu i unutrašnju i kao posljedicu toga imamo ovu novu vladu koju podržava DPS“, dodaje Knežević.

On ističe da nije ljut na Dritana Abazovića jer je očekivao da će da uradi sve ovo, ali jeljut na Zdravka Krivokapića.

„Krivokapić je, što bi mi u Zeti rekli, bio naše pile, on se kod nas opilio u DF-u i sad naše pile postaje kokot u rukama Dritana Abazovića i nekakvih zapadnih ambasada“, rekao je Knežević.

Na pitanje kad se može oćekivati popis, Knežević kaže da ga ne očekuje u ovom vijeku.

„U oktobru ove godine su lokalni izbori i nema popisa. Onda 2023. predsjednički izbori, opet nema popisa. U 2024. idu redovni parlamentarni, nema popisa. Zatim, 2025. godine će neki odbornik iz Petnjice ili Zete da obori vlast i opet lokalni izbori, nema popisa. 2026. godine se Dara Radonjić naljuti na DF izađe sa 20 -30 ili 150 ljudi sa Smokovca i Zlatice i Maslina i dođe da demonstrira ispred Vlade, DNP-a ili DF-a i opet nema popisa. Ovako kako su oni najavili održavanje popisa mi ga nećemo imati u 21. vijeku. Može li neko projektno da nam kaže je li to 21. ili 22. vijek jer sve mi se čini da za vrijeme naših života teško da ćemo imati popis“, u svom stilu je prokomentarisao Knežević.

(Adria.tv)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad