Politika

Knežević: Milatović predsjednik za evropsku perspektivu Crne Gore!

Duško Knežević, predsjednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran, poručio je da je kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović predsjednik za evropsku perspektivu Crne Gore.

Foto: Borba

„Građani Crne Gore, na pragu smo potpune slobode. Nužno je samo da u nedjelju masovno izađete na birališta i – zaokružite broj 2. Svojim glasom za Jakova Milatovića kao budućeg predsjednika, promovisaćete evropsku budućnost naše Crne Gore! Time ćete prevaziđenog i brojnim aferama iskompromitovanog Mila Đukanovića poslati u prošlost.

Zašto je Jakov Milatović dostojan funkcije predsjednika Crne Gore?

Crnoj Gori, ekonomski razorenoj i podelama raspolućenoj, u režiji odlazećeg predsjednika, potreban je pristojan i skroman mladi čovjek, intelektualac visokog ranga, kao što je Jakov Milatović. Naoružan znanjem i obrazovanjem sticanim na najprestižnijim univerzitetima u svijetu, vaspitavan u tradicionalnoj crnogorskoj porodici, potvrđen i kao porodičan čovjek, sa konkretnim rezultatima u ulozi nestranačkog ministra za ekonomski razvoj, zaslužio je povjerenje građana koji u njemu vide evropsku perspektivu Crne Gore.

Upamćen je kao student generacije na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, sa prosječnom ocjenom 10! Za razliku od svog protivkandidata Mila Đukanovića, koji je na istom fakultetu bio jedan od najlošijih studenata i za koga je, po svjedočenju jednog od profesora, urgiralo ‘pola Komiteta’ da na ispitu dobije šesticu!?

Briljantni student Jakov Milatović za izvanredan uspjeh nagrađen je 2008. na 2009. godinu stipendijom naše Atlas fondacije, koja je prepoznajući prave vrijednosti crnogorskog društva više od 15 godina ulagala u budućnost akademske zajednice stipendirajući na stotine najboljih studenata na fakultetima u Crnoj Gori.

Ponosni smo što će stipendista Atlas fondacije Jakov Milatović postati predsjednik Crne Gore! Bez lažne skromnosti, prijalo je njegovo priznanje koje je izrekao kao gost u emisiji ‘Bićete nacrtani’ najpoznatijeg crnogorskog karikaturiste Gorana Šćekića na RTV Nikšić: ‘Gospodin Duško Knežević je definitivno tih godina bio jedini filantrop u pravom smislu.’

Istina je da je Milu Đukanoviću, kao premijeru Crne Gore, prijalo da učestvuje u svečanoj dodijeli Atlasovih stipendija, a imao je čast i da otvori Univerzitet Mediteran, prvu privatnu visokoobrazovnu ustanovu u Crnoj Gori, i održi prvo predavanje.

To ne daje za pravo halapljivom odlazećem predsjedniku Crne Gore da sakrije od Agencije za sprečavanje korupcije, da je suvlasnik 13 fakulteta i Univerziteta. U zarobljenoj državi sve je bilo dopušteno Milu Đukanović, čak ni da prijavi ekstra profit ostvaren tajnom transakcijom, od ‘prvog miliona’ preko kastodi računa, iz kojeg je nikla njegova ‘ničija kuća’?!

Jakov Milatović nema mrlju u životu i karijeri. Sa svojih 36 godina (malo više od dužine vladavine Gospodara), ima daleko veće iskustvo od Đukanovića, koji je sa 29 godina preuzeo funkciju premijera Crne Gore na koju ga je, poslije AB revolucije, direktno postavio Slobodan Milošević!

Visokoobrazovani mladi intelektualac Jakov Milatović nije izabrao London, Vašington ili Brisel, ni daleko unosniji posao u nekoj stranoj banci, nego se vratio u rodnu Podgoricu, da se bori za Crnu Goru. Njemu ljudi vjeruju, kod njega prepoznaju posvećenost i iskrenost, što je dobilo potvrdu na izborima u Podgorici, gdje je Pokret Evropa sad, koji je on predvodio, ubjedljivo porazio DPS.

Rezultat u prvom krugu predsjedničkih izbora obećava da će Jakov Milatović, uz podršku svih političkih činilaca, osim DPS-a i njegovih satelita, ostvariti ubjedljivu pobjedu nad Đukanovićem i definitivno poraziti njegovu retrogradnu politiku zasnovanu na kriminalu i korupciji, što je nanijelo ogromnu štetu Crnoj Gori, koju prepoznaju kao Kolumbiju na Balkanu! On, Gospodar i diktator, direktno je odgovoran za stvaranje narko klanova i armije švercera cigareta, za likvidacije i nerazjašnjena ubistva po Crnoj Gori i širom Evrope i regiona!

Budući predsjednik Jakov Milatović biće u prilici da od nadležnih organa zatraži odgovore na pitanja koja je isticao u predizbornoj kampanji. Otkud toliko bogatstvo Prvoj familiji u siromašnoj Crnoj Gori, koje nema niko ni približno ni u jednoj zemlji bogate Evrope. Da se objasni kako je Milo Đukanović prošao put od džemperaša do barona pljačkaša, i uz milijarde koje je namicao dok je prilježno uništavao privredu, pljačkajući ‘svoju’ Crnu Goru, bio umiješan u svaki investicioni program, kroz vlasništvo preko prijatelja i kumova, ili direktno reketiranje investitora.

Za poharu, pljačku i uništavanje supstance ove države i građana, Đukanovićev klan konačno mora krivično da odgovara.

Dubina Đukanovićevog moralnog sunovrata najbolje se može sagledati iz njegovih javnih nastupa, u kojima kao pokvarena ploča ponavlja matricu da su za njegovu pogubnu politiku krivi svi drugi, obrušujući se opet na Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu. To će mu, još jedanput, polomiti zube. Sada, za razliku od svih prethodnih izbora, sam će podnijeti najveću žrtvu. Zauvijek!

Zato, zbogom Milo!

Zato građani Crne Gore, oslobođeni straha od diktatora Mila Đukanovića, što ste već potvrdili na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, kada smo zajedno srušili režim koji je tri decenije urušavao državu – 2. aprila zaokružite broj 2 i obezbijedite pobjedu Jakovu Milatoviću, budućem predsjedniku oslobođene Crne Gore!“, piše u saopštenju Duška Kneževića.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad