Politika

Knežević i Spajić razgovarali o razgraničenju Zete i Podgorice

Foto: vijesti.me

Lider DNP- a Milan Knežević i premijer Milojko Spajić razgovarali su, u okviru sastanka lidera parlamentarne većine, o modelima prevazilaženja krize oko razgraničenja Podgorice i Zete, saopšteno je iz DNP.

-Predsjednik DNP – a i premijer Vlade složili su se, da pošto komisije za razgraničenje Glavnog grada i opštine Zeta, nisu mogli da se usaglase oko razgraničenja, dalji postupak bude prenesen na Vladu i eventualno arbritražni proces. U međuvremenu sve nesporne katastarske parcele biće prepisane novoformiranoj opštini Zeta u skladu sa Zakonom o teritorijalnoj organzaciji – navedeno je u saopštenju DNP.

Knežević je, kako kažu, ovom prilikom informisao Spajića o „mnogobrojnim investicionim projektima na području opštine Zete od preko sto miliona eura, a posebno dolazak Lidla, za koje je neophodno samo da dođe do razgraničenja između Podgorice i Zete“

-Spajić i Knežević su se složili da su Crnoj Gori potrebne investicije, zapošljavanje građana Zete i Podgorice, i da nikom nije u interesu zaoštravanje odnosa izmedju dvije opštine u kojima naši politički subjekti vrše vlast, a posebno zbog neraskidivih veza između građana Podgorice i Zete i budućih zajedničkih projekata“, navodi se u saopštenju.

Iz ove partije kazali su da je na sastanku takođe konstatovano da „odbjegli odbornik Nemanja Baošić ne može biti dio paralamentarne većine u Glavnom gradu, niti izvršne vlasti dok ne vrati mandat partiji koja mu ga je dala“.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad