Društvo

Knežević čestitao najradosniji hrišćanski praznik: Vaskrs simbol ljudskog razumijevanja

​Povodom velikog hrišćanskog praznika, pravoslavnog Vaskrsa, koji proslavlja Hristov povratak u život, i budi nadu u novo duhovno vaskrsnuće čovjeka, predsjednik DNP, Milan Knežević, u ime svih članova Partije, kao i u svoje ime, upućuje najiskrenije čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, episkopu zahumsko-hercegovačkom Dimitriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i rasijanju.

Foto: Borba

​Knežević uoči Vaskrsa poručuje svim pravoslavnim vjernicima da se božja volja i vaskrsnuće na našem duhovnom tlu ogledaju kroz istinsko snaženje vjere i postulata pravoslavlja.

Predsjednik DNP-a ukazuje na značaj Vaskrsa kao simbola vječnog obnavljanja energije dobra i ljudskog razumijevanja i u ovom današnjem nemirnom trenutku na planeti, koji se može i treba prevazići u dobroj vjeri za sve narode svijeta. Pritom u ujedinjenoj želji da iznova, novom snagom razuma, vaskrsnu mir i sloga u čovječanstvu.

Uvjeren da će se pravoslavni vjernici i ovim svijetlim povodom kakav je sjutrašnji Vaskrs, iznova, sa velikim duhovnim poštovanjem prisjetiti svijetlih likova velikih duhovnika pravoslavlja, Svetog Save, Svetog Vasilija Ostroškog, Svetog Petra Cetinjskog, patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija i drugih velikodostojnika, Knežević na kraju čestitke poručuje da luča pravoslavlja najbolje gori uz svjetla ozarenja svih drugih vjera, i da u Crnoj Gori tako treba da ostane dok je svijeta i vijeka. Hristos voskrese – vaistinu voskrese!

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad