Društvo

Klub odbornika NSD-PCG-SCG Glavnog grada: Narodna biblioteka Radosav Ljumović biće izdavač djela Borislava Pekića!

Foto: In4s

Usvojen amandman kluba Odbornika NSD-PCG-SCG Glavnog grada kojim se Narodnoj biblioteci Radosav Ljumović obezbjeđuju dodatna sredstava za izdavanje knjiga Borislava Pekića!

​JU Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ je u funkciji vršenja i unapređivanja svoje djelatnosti, ali i u svrhu kulturne afirmacije ove ustanove i Podgorice, u kontaktu sa porodicom Borislava Pekića, koja im je zajedno sa izdavačkom kućom „Štampar Makarije“, ustupila autorska prava za objavljivanje dnevnika Borislava Pekića u osam knjiga.

Budući da je u pitanju pisac svjetskog renomea, uz to rođeni Podgoričanin, bilo bi od velike važnosti da upravo Biblioteka bude jedan od izdavača njegovih dnevnika. Za ovaj ambiciozni projekat, biblioteci su nedostajala sredstva u iznosu od 30.000 eura.

Odbornici našeg kluba podnijeli su amandman na predlog Odluke o budžetu Glavnog grada za 2024. godinu, kojim je biblioteci opredijeljeno dodatnih 30.000 eura na ime troškova u ovom projektu. Ovaj amandman prihvaćen je od strane predlagača i postaće sastavni dio budžeta Podgorice za 2024. godinu.

Klub odbornika NSD-PCG-SCG Glavnog grada

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad