Srbija

Kladionice izbacile kvote pred izbore u Beogradu: Ko ima najviše šansi da osvoji gradsku vlast?

Foto: Tanjug

Na izbore u Beogradu 2. juna, prema procenama kladionica, trebalo bi da izađe 48,4 odsto upisanih birača

Kladionice su izbacile kvote za beogradske izbore zakazane za 2. jun, i ako im je verovati, više od 50 odsto glasova dobiće koalicija okupljena oko liste “Aleksandar Vučić – Beograd sutra”.

Na izbore u Beogradu 2. juna, prema procenama kladionica, trebalo bi da izađe 48,4 odsto upisanih birača.

Kladionica, procene, izbori u BeograduPritscreen Meridianbet

Kladionice procenjuju da od ove brojke, lista “Aleksandar Vučić – Beograd sutra” bi trebalo da osvoji oko 52,1 odsto glasova.

Drugo mesto bi zauzela lista “Dr Savo Manojlović – I ja sam Beograd – Kreni-Promeni” sa 18,6 odsto glasova, dok je na trećem mestu lista “Biramo Beograd”, čiji je kandidat za gradonačelnika Dobrica Veselinović, a prognoze govore da oni mogu da računaju na 14,2 odsto glasova.

Četvrto mesto bi zauzela lista “Mi – snaga naroda, prof. Branimir Nestorović” koja bi sa 6,7 odsto podrške birača bila još jedina koja bi prešla cenzus .

Prema procenama, daleko ispod cenzusa, ostaće lista “Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – Rešenje za promenu” sa 1,05 odsto glasova, kao i “Mi – glas iz naroda” sa 1,35 odsto, kao i lista “Narodna stranka – Ključ za pobedu”, koja bi osvojila 1,1 odsto glasova.

Ko ima najviše šansi kao gradonačelnik

Kao potencijalni gradonačelnik Beograda najviše šansi ima Aleksandar Šapić sa kvotom 1,12, slede ga Savo Manojlović (kvota 3,00) i Dobrica Veselinović (kvota 7,00).

Kao gradskog menadžera, kladionice najviše šanse daju Miroslavu Čučkoviću sa kvotom (1,70), a sledi ga Nikola Nikodijević (kvota 2,05).

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad