Svijet

KATASTROFA U ITALIJI! “Vanredna situacija je široko rasprostranjena i izuzetno je kritična i izgleda da se ne popravlja”, rekao je portparol vatrogasaca.

Najmanje dve osobe su stradale nakon što je snažna oluja pogodila južno italijansko ostrvo Siciliju i izazvala velike poplave oko grada Katanije, pretvorivši ulice i trgove u reke i jezera, saopštili su spasioci.

Portparol grupe volontera “Miserikordija”, koji pomažu policiji i vatrogascima, rekao je da je telo muškarca pronađeno ispod automobila zbog jakih kiša koje su zahvatile grad Gravina, severno od Katanije.

Telo 67-godišnjeg muškarca pronađeno je u jednom šumarku daleko od mesta gde je poslednji put viđen, pa se pretpostavlja da je njegov automobil ponela bujica vode i blata jugozapadno od sicilijanskog grada Katanije. Supruga stradalog muškarca se i dalje vodi kao nestala.

Italijanski meteorološki sajt navodi da su delovi Sicilije i susedne Kalabrije pogođeni retkim tropskim ciklonom, poznatim pod nazivom Medike, a more je bilo za osam stepeni toplije od proseka za ovo doba godine.

“Vanredna situacija je široko rasprostranjena i izuzetno je kritična i izgleda da se ne popravlja”, rekao je portparol vatrogasaca.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad