Politika

Karlson se preko Beograda vraća u SAD – hoće li EU uvesti sankcije američkom novinaru zbog intervjua s Putinom

FOTO: Ilustracija

Intervju poznatog američkog novinara Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom biće dostupan od 18 časova po istočnoameričkom, što je ponoć po srednjoevropskom vremenu.

Karlson, koji je u Moskvi intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina, otputovao je iz Rusije letom preko Beograda. Zbog intervjua sa Putinom, Evropska unija bi mogla da uvede sankcije Karlsonu, objavio je Njuzvik. Američki milijarder Ilon Mask uveren je da bi to bila uvreda za američku javnost.

Bivši voditelj Foks njuza Taker Karlson u objavi na društvenoj mreži Instagram naveo je da će intervju sa Vladimirom Putinom biti objavljen u 18 sati po istočnoameričkom vremenu, što je ponoć po srednjoevropskom. 

Ruska agencija RIA Novosti javila je da je Karlson sa aerodroma Šeremetjevo napustio Rusiju, avionom na liniji Moskva–Beograd, a na društvenim mrežama pojavile su se fotografije Karlsona u avionu.

Kremlj je prethodno potvrdio da je Karlson intervjuisao Putina, ocenivši da ima stav koji se razlikuje od ostalih. “Ni na koji način nije proruski, nije proukrajinski, već je pre proamerički”, naveo je Kremlj.

Taker Karlson je najavio da će intervju sa Putinom postaviti na svoju veb-stranicu, kao i Ilon Mask, necenzurisano, na društvenu mrežu Iks.

Američki novinar smatra da građani SAD imaju pravo da znaju i ruski pogled na rat u Ukrajini.

Razgovor Karlsona sa Putinom je ujedno i prvi intervju ruskog predsednika sa zapadnim novinarom od početka rata.

Moguće i sankcije

Poseta Karlsona Rusiji naišla je na oštre kritike velikog broja američkih medija i pojedinih političara. Zbog intervjua sa Putinom, Evropska unija bi mogla da uvede sankcije Karlsonu, objavio je Njuzvik.

Tim povodom oglasio se i američki milijarder Ilon Mask, koji je poručio da bi uvođenje sankcija EU predstavljalo uvredu za američku javnost.

“Možemo da se slažemo ili ne sa Takerom, ali on je veliki američki novinar i takav postupak bi u velikoj meri uvredio američku javnost”, naveo je Mask.

Izvor: RTS

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad