Politika

Kaluđerović: SNP ima jasan stav – Kosovo i Metohija su sastavni dio Srbije!

Socijalistička narodna partija (SNP) po pitanju Kosova i Metohije ima jasan i dosljedan stav – mi smatramo da je Kosovo sastavni dio Srbije, poručila je Slađana Kaluđerović, Kandidatkinja za poslanicu Koalicije SNP – DEMOS – ZA TEBE, ujedno i predsjednica OO SNP Zeta.

Foto: Borba

„Zato je potpuno logična naša odluka da u parlamentu Zete glasamo da se na dnevni red stavi Deklaracija o poništenju priznanja Kosova, a potom i za njeno usvajanje na sjednici Skupštine opštine“, izjavila je Kaluđerović.

Prema njenim riječima, „iako ta deklaracija ima simbolički značaj, za nas ima suštinski, jer znači poštovanje volje naroda Zete.

„Podsjećam da je glas većine građana Zete, ali i Crne Gore protiv priznanja Kosova, a glas naroda je uvijek bio svetinja za Socijalističku narodnu partiju. Prijateljski odnosi sa Srbijom su od prioritetnog značaja za Crnu Goru. Srbija je najznačajniji ekonomski partner Crne Gore, a uz istorijske, kulturne i rodbinske veze to čini još većom potrebu za razvijanjem bliskih i najboljih međusobnih odnosa“, rekla je Kaluđerović.

Što se tiče primjedbi DPS-a, dodala je, „podsjetiću da je njihova politika bila – što gori odnosi sa Srbijom, to bolje za DPS.

„Međutim, ta politika nigdje nije tako ubjedljivo poražena kao u Zeti, čime su građani jasno poručili da žele da se okrene novi list u odnosima Crne Gore i Srbije. Žao mi je što u klubu Demokrata ima neslaganja i različitih stavova po ovom pitanju, dok, ponavljam, stav SNP je jasan – Kosovo je sastavni dio Srbije“, zaključila je Kaluđerović.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad