Republika Srpska

Kada neće SNSD većina, hoće Stanivuković

Zbog amandmana skupštinske većine, problema sa usvajanjem budžeta, prolongiranja usvajanja rebalansa i odbijanja brojnih prijedloga, Grad Banja Luka nalazi se u problemu zbog toga što nema više novca na mnogim stavkama što dovodi u pitanje njegovo funkcionisanje.

Foto: Kurir

Tim pvodom gradonačelnik je odlučio da Gradu donira sadnice u iznosu 100.000 КM koje će biti posađene u novom gradskom parku nakon izrade idejnog rješnja, a kako ovaj jesen ne bi prošla bez sadnica, od ove donacije biće posađene i aleje.

Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao građane da se pridruže i u skladu sa svojom mogućnostima doprinesu da Banja Luka ne ostane bez zelenila, te doniraju sadnicu svom gradu.

– Pozivam građane da se pridruže, da doniraju sadnice koje će moći posvetiti prijateljstvu, porodici, ljubavi… I tako da zajedno stvaramo nove aleje i novo zelenilo u našem gradu – reko je on.

Dodaje da je Banja Luka u teškoj situaciji.

– Banja Luka je zbog osvete pred kolapsom. Došli smo do toga da nemamo novca za mnoge stvari koje su se do sada podrazumijevale. Došli smo do situacije da molimo Boga da ne padne snijeg jer nemamo novca za čišćnje. Nemamo novca ni za proslavu Nove godine – rekao je gradonačelnik.

Zbog problema sa skupštinskom većinom i blokada, gradonačelnik je zatražio sasatanak sa predstavnicima republčke vlasti, kako bi pokušali da pronađu rješenje za izlazak Banje Luke iz ove krize.

– Ako imaju imalo obraza i ne žele da gledaju Banju Luku u ovokvom stanju pozivam ih da sjednemom i dogovorimo se kako izaći iz ove krize koju je prouzrokovala skupštinska većina. Pokušali smo mirnim tonom, razgovorom, pokušali smo protestima, ali oni ne žele da sarađuju, zato pozivm i predstavnike republičke vlasti – rekao je gradonačelnik.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad