Politika

Kabinet premijera: 30 godina ekonomskih zločina je dovoljan razlog da DPS (za)ćuti

Iz kabineta premijer su saopštili da je juče šef poslaničkog kluba DPS-a, sa dramskom dikcijom, poznat po svojoj ubijeđenosti da Vlada „ubrzo pada” još otkad je konstituisana, u Skupštini poručio: „Imamo razloga zašto ćutimo.” U saopštenju se navodi da je to isti onaj gospodin koji je prije desetak dana saopštio: „Tvrdim da će inicijativa za smjenu Vlade imati potrebnu većinu.”

Foto: Vijesti

Poručili su da bi dotični ipak morao znati da jučerašnja blamaža nije jedini razlog zašto bi trebao da (za)ćuti. Biće dovoljno da se prisjeti poetskog izraza svog bivšeg potpredsjednika Svetozara Marovića: „Ćutim, jer više ne znam ni šta da kažem, ni šta da učinim.”

“Trideset godina ekonomskih zločina nad ovom zemljom je dovoljan razlog zašto bi šef poslaničkog kluba DPS-a, njegov gospodar, različite DPS frakcije (bez petlje) i cjelokupni ešalon novih i starih DPS funkcionera trebalo da (za)ćute. Zajedno sa njima bi trebalo da (za)ćute i predlagači iz SDP-a, ne samo zbog propale inicijative, već zbog činjenice da su upravo oni, prije pet godina, u Skupštini Crne Gore optuživali svoje nekadašnje partijske „Ramada” saborce da su proizvod političke korupcije, a do koliko juče su navijali da njihova inicijativa o nepovjerenju Vladi prođe potpomognuta upravo – političkom korupcijom. Vrhunac političkog licemjerstva predstavlja obrazloženje opozicije da je inicijativa za opoziv Vlade povučena zbog najave Demokratskog fronta da će inicirati skraćenje mandata Skupštini. Zamislite ozbiljnost političkog bloka koji povlači iz procedure jednu tako važnu inicijativu, samo zato što su njihovi politički protivnici, koje pritom označavaju kao antidržavne i retrogradne, najavili podnošenje slične inicijative?”, navodi se u saopštenju.

Iz premijerovog kabineta su postavili pitanje koje se postavlja i nameće, kao legitimno, pitanje za klub poslanika DPSDP-a i njegove satelite: kako je moguće da su vam politički interesi – identični – sa onima koje držite za antidržavne, antievropske i retrogradne snage?

Kazali su da su u posljednjem reagovanju jasno predvidjeli prirodu ove posrnule inicijative: ona je trebalo da posluži kao propagandno gorivo pred lokalne izbore na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici, i posljedično kao šlauf za spašavanje DPS-a u Podgorici. Uzaludno i bezuspješno. “Na proljeće, građani Podgorice će poslati DPS u ćošak istorije, baš kao što su to nedavno učinili i građani Mojkovca”, saopštili su iz kabineta.

“Do tada DPS-u, kao potonje političko utočište, kao posljednja nada, ostaje ideja o tzv. „manjinskoj” Vladi. Onima koji budu mogli da sjede u Vladi koja zavisi od podignute ruke Petra Ivanovića i Branimira Gvozdenovića, ili dobre volje Mila Đukanovića (koji će, nakon ostavke, ostati gospodar DPS-a iz sjenke)…onima koji budu mogli da povjeruju da se sa tim ljudima mogu izvesti reforme u tužilaštvu i sudstvu, da se mogu reformisati izborno zakonodavstvo i procesuirati odgovorni za poharu državnih resursa, želimo mnogo političke sreće. Jer će im prijeko biti potrebna”, zaključuje se u saopštenju.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad