Crna Gora

Još traje potraga za mladunčetom lava u okolini Budve

Potraga za lavom koji je nestao u okolini Budve počela je jutros. U potragu je uključeno oko 60 osoba. Tu je oko 15 volontera, zatim pripadnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica, policija, vatrogasci i lovci iz Budve.

Foto: Kurir

Podsjećamo, kako bi mladunče lava locirali i uhvatili biolozi potragu za njim je organizovala Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore na terenu – Maine, Pobori, Markovići.

Kako je kazao građanski i ekološki aktivista Aleksandar Dragićević koji učestvuje u potrazi lav je primijećen prije nekoliko noći, star je između četri i osam mjeseci i težak između 40 i 60 kilograma.

Iz Agencije za zaštitu životne sredine ističu da građani neće hvatati lava i da to nije šala, već da su oni tu da pomognu policiji i lovcima da ga lociraju.

Očekuje se i dolazak jedanog od rijetkih balkanskih stručnjaka za krupne mačke i koji će biti uključen u potragu narednih dana.

Očevici kažu da je lav najaktivniji noću pa se oni koji su uključeni u potraju nadaju da će do kraja dana biti uhvaćen ili bar lociran.

Cilj je da se životinja u svjesnom stanju transportuje do privremenog smještaja u Podgorici. Tragači posjeduju i pušku za uspavljivanje ali će to, kažu biti posljednji način njegovog transportovanja.

Kako je najavljeno ako bude uhvaćen lav će biti smješten u privremeni smještaj u Podgorici prije nego što se nađe trajno rješenje u nekom od prihvatilišta za lavove. Agencija za zaštitu životne sredine rade na tome da mu obezbijede trajni smještaj u prihvatilištu za lavove u regionu ili van regiona.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad