Politika

Joković: Da izaberemo novu Vladu, jer aktuelna ne poštuje parlamentarnu većinu!

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković izjavio je da ta partija ostaju pri stavu da treba izabrati novu vladu, unutar postojeće parlamentrane većine.

Foto: Skupština Crne gore

On je podsjetio da su željeli rekonstrukciju Vlade i učinili su u tom pravcu što je moguće.

Joković je istakao da za SNP nije prihvatljiv status “kvo”.

-Kako je bilo raznih inicijativa i nijedna u konačnom nije urodila plodom, mi se zalažemo za izbor nove vlade. Mi u ovom trenutku imamo Vladu koja, u mjeri u kojoj je to neophodno, ne poštuje parlamentarnu većinu, nemamo skoro nikakvih komunikacija po ključnim pitanjima, nijesu ispoštovani postignuti dogovori, što je veoma ozbiljno posebno kada je u pitanju SNP, tako da bez svake sumnje želimo izbor nove vlade u okviru postojeće parlamentrane većine- rekao je Joković novinarima u Skupštini Crne Gore.

On je ocijenio da je pregovore o rekonstrukciji Vladi zakočio premijer Zdravkom Krivokapićem, a ne politički lideri većine.

-Ako je zakočio predsjednik Vlade, bio je dužan da obavijesti ostale gdje je stalo. Ne znam da li ima više ikakvog smisla odazivati se na takve dogovore. Premijer je tražio da odgovorimo, svi smo odgovorili, i poslije toga mjesec i po dana nikakvog odgovora od njega nije bilo-kazao je Joković.

Komentraišući to što je premijer juče na konferenciji za novinare rekao da se odustalo od rekonstrukcije “kad su se neki lideri političkih partija vidjeli kakvi su kriterijumi”, Joković je saopštio da u SNP-u smatraju da su oni imali veoma loš kriterijum prilikom izbora ove Vlade.

-Prema tome oni koji su ispod kriterijuma, ne mogu postavljati kriterijume nekom drugom. Niko neće određivati niti kadrirati u SNP-u, mi smo posve nezavisna partrija na koju niko ne može da utiče niti iz zemlje niti iz inostranstva-poručio je Joković.

Nemamo problem daglasamo prvo za Tužilački savjet, nema potrebe za ucjenama

Komentraišući stav GP URA da je prioritet Tužilački savjet, rekao je da u parlamentarnoj većini ne bi trebalo niko da se ucjenjuju oko bilo kog pitanja.

-Ako je prioritet Tužilački savjet onda da ga izaberemo odmah i SNP nema problem sa tim. Ako je prioritet izbor nove Vlade, ajde da izaberemo novu Vladu- kazao je Joković.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad