Politika

Jelušić: Vlada jedino sa ekspertima

Rekonstrukcija Vlade moguća je samo na nestranačkom, ekspertskom nivou, ocijenila je poslanica GP URA Božena Jelušić

Bozena Jelusic

Rekonstrukcija Vlade moguća je samo na nestranačkom, ekspertskom nivou, ocijenila je poslanica GP URA Božena Jelušić.

“Tu smo dužni, u prvom redu, da razgovaramo sa onima koji su i do sada bili dio zajedničkog saveza. Ukoliko govorimo o bilo kakvom ulasku političkih lidera u svojstvu eksperata, to su potpuno nove stvari. Tek tada se može razgovarati šta za koga jeste ili nije prihvatljivo”, kazala je Jelušić Gradskom portalu.

Komentarišući izjavu predsjednika Bošnjačke stranke, Ervina Ibrahimovića, da bi koncept manjinske vlade, kroz okupljanje svih proevropskih snaga, bio dobar izlaz iz političke krize, Jelušić navodi da je lista želja svih političkih subjekata ogromna.

“Ono na šta smo obavezni i što ne smijemo da previdimo je da smo do sada bili savez koji je funkcionisao na nestranačkom nivou, što je bio najmanji zajednički imenitelj tri koalicije. Da nije bio takav, uz sve mane toj ekspertizi, ne bi bilo ni sporazuma”, istakla je Jelušić.

“URA nije dežurni krivac”
Ona se osvrnula i na ocjenu poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović-Stanković da je “sada trenutak istine za GP URA i posljednja stanica na kojoj mogu iskočiti iz pogrešnog voza, u koji su ušli nakon parlamentarnih izbora”.

“Voljela bih da su svi oni koji su trebali da iskaču na nekim stanicama, iskakali na vrijeme i da to i sada rade, jer je van pameti napade sa svih strana skoncentrisati na jednu partiju zato što se usuđuje da misli o Crnoj Gori, njenom pomirenju i izlasku iz problema-, navodi Jelušić.

Ističe da je u ovom trenutku važno biti državotvoran.

“Ne treba da zaboravimo da URA nije dežurni krivac, mnogo je krivaca”, tvrdi Jelušić.

Dodaje da se dobro osjeća u “ovoj partijskoj koži”.

“Kad sa dvije strane imate tako žestoke napade na iste osobe, znate da ste na srednjem i pravom putu, koliko god bilo teško”, zaključila je Jelušić.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad