Svijet

Izraelska vojska oborila dron Hezbolaha

Dogodilo se to dan pošto je lider Hazbolaha Sajed Hasan Nasralah rekao da njegova organizacija proizvodi vojne dronove u Libanu i ima tehnologiju za unapređenje hiljada raketa koje posjeduje u precizno navođenu municiju

Dron
Foto: Vijesti

Izraelska vojska je danas saopštila da je oborila bespilotnu letjelicu koju je lansirao libanski ekstremistički Hezbolah u vazdušni prostor Izraela.

Dogodilo se to dan pošto je lider Hazbolaha Sajed Hasan Nasralah rekao da njegova organizacija proizvodi vojne dronove u Libanu i ima tehnologiju za unapređenje hiljada raketa koje posjeduje u precizno navođenu municiju.

U izraelskom vojnom saopštenju je navedeno da je dron praćen prije nego što je oboren i najavljeno je “da će vojska nastaviti da djeluje kako bi spriječila svaki pokušaj ugrožavanja suvereniteta Izraela”.

Izrael i Hezbolah su ljuti neprijatelji i 2006. godine su ratovali mjesec dana.

Izraelski lideri smatraju proiranski Hezbolah najvećom neposredom prijetnjom i procjenjuju da posjeduje 150.000 raketa i projektila koji mogu da pogode svaku tačku u Izraelu.

Izrael već dugo izražava zabrinutost da će se Hezbolah snabdijeti navođenim raketama i dronovima za napade.

Ta zemlja izvodi udare na susjednu Siriju za koje se vjeruje da im je cilj zaustavljanje isporuka iranskog oružja Hezbolahu.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad