Svijet

Izrael prvi put otkrio plan za rat: Imaće tri faze, kopnena ofanziva je druga

Foto: canva stock

Galant je rekao da ciljevi uključuju eliminaciju terorističke grupe Hamas uništavanjem njenih vojnih i vladinih kapaciteta i potpuno uklanjanje svake odgovornosti koju Izrael ima nad Gazom stvaranjem novog „bezbednosnog režima“ u pojasu

Ministar odbrane Izraela Joav Galant predstavio je danas plan za rat na sastanku komiteta za spoljne poslove i odbranu Kneseta u Tel Avivu.

Galant je rekao da ciljevi uključuju eliminaciju terorističke grupe Hamas uništavanjem njenih vojnih i vladinih kapaciteta i potpuno uklanjanje svake odgovornosti koju Izrael ima nad Gazom stvaranjem novog „bezbednosnog režima“ u pojasu.

Gallant je rekao da će rat imati tri glavne faze.

„Mi smo u prvoj fazi, u kojoj se odvija vojna kampanja sa vazdušnim udarima, a kasnije sa kopnenim manevrom sa ciljem uništavanja operativaca i oštećenja infrastrukture kako bi se porazio i uništio Hamas“, kaže Galant, a prenosi Nova.rs.

On kaže da će druga faza biti nastavljena sa borbama, ali slabijim intenzitetom jer trupe rade na „eliminisanju džepova otpora“.

– Treći korak biće stvaranje novog bezbjednosnog režima u Pojasu Gaze, uklanjanje odgovornosti Izraela za svakodnevni život u Pojasu Gaze i stvaranje nove bezbjednosne realnosti za građane Izraela i stanovnici područja oko Gaze – kaže on.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad