Politika

Mandić dočekao mitropolita Joanikija sa trobojkom u kabinetu

Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić primio je danas u Skupštini Crne Gore Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, saopšteno je iz Skupštine.

Povodom susreta, predsjednik Skupštine je istakao trobojku u svom kabinetu.

„Predsjednik Mandić je, prije svega, mitropolitu Joanikiju poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, tom prilikom posebno ističući činjenicu da su on, kao i stranka koju predvodi uvijek sa posebnim uvažavanjem tretirali ulogu mitropolita i same Crkve koja je stvorila Crnu Goru, dodajući da su kroz njenu istoriju mitropoliti iz dinastije Petrović Njegoš osim duhovnih bili i svjetovni vladari Crne Gore.

FOTO: Skupština

Predsjednik Skupštine je mitropolita upoznao sa dinamikom rada u parlamentu, apostrofirajući činjenicu da ulaže svoj maksimum kako bi Skupština radila što efikasnije i kako bi se odluke donosile uz što veći konsenzus“, navodi se u saopštenju.

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije je, kako dodaju, saopštio da se jasno vidi da su stvari u zemlji krenule nabolje i da su svi, uključujući i Crkva primjetili da novi saziv Skupštine Crne Gore donosi veoma važne odluke i ostvaruje zapažena dostignuća.

„Tokom dugog i sadržajnog razgovora, predsjednik Mandić i mitropolit Joanikije su se dotakli svih tema koje se tiču budućnosti Crne Gore.

Na samom kraju sastanka, predsjednik Mandić je mitropolitu Joanikiju uručio panagiju Bogorodice s malim Hristom na rukama, krst sa zlatnim lancem, časni krst, ikonu Svetog Simeona Mirotočivog, koji je rođen u nekadašnjoj Ribnici i koji je zaštitnik glavnog grada Podgorice, kao i ikonu Svetog Save.

Mitropolit crnogorsko-primorski je predsjedniku Mandiću uručio reprint Miroslavljevog jevanđelja, istakavši da je to najvredniji i najstariji srpski srednjevjekovni ćirilični spomenik koji je rukopisan na prostoru današnje Crne Gore i neraskidivo vezan za nju“, zaključeno je u saopštenju.

FOTO: Skupština

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad